Werken als begeleider

Onze cliënten zijn medemensen die zoveel mogelijk zelf hun leven vormgeven. Onze begeleiders zijn medemensen die hen daarbij ondersteunen. We werken aan een goed leven voor en mét elkaar.

Persoonlijke ondersteuning

Als begeleider zorg je voor goede ondersteuning van je cliënten. Voor iedere cliënt werk je op basis van een persoonlijk ondersteuningsplan. Dat plan wordt opgesteld door een cliëntbegeleider of senior cliëntbegeleider.

Je werkt samen met betrokken collega’s in een omgeving waar je jezelf kunt zijn. Daar krijg je ook volop de ruimte om jezelf te ontwikkelen als professional en als persoon.

Initiatiefrijk en empathisch

Bij Esdégé-Reigersdaal krijg je de vrijheid om je cliënten zo goed mogelijk te begeleiden en te ondersteunen. Het is belangrijk dat je daarin graag initiatief neemt. En natuurlijk dat je er graag voor een ander bent.

Je bouwt een sterke band op met je cliënten. Het is van belang dat je goed met mensen kunt omgaan en dat je invoelend bent. Ook flexibel zijn is handig. Want al maken we de beste plannen, we weten nooit helemaal hoe de dag eruit zal zien.

Meer verhalen over Begeleider

Van Zuidas naar zorg

Van Zuidas naar de zorg, Alisa maakte die overstap en werkt als begeleider bij Lady Skillz in Den Helder. Haar werkdagen zien er nu totaal anders uit. Heimwee naar het commerciële bedrijfsleven heeft ze niet!

Lees verder

Nieuwkomer Abod werkt sinds drie jaar bij Het Erf

Een persoonlijk verhaal van een trotse begeleider. Over de raketaanvallen in Syrië, het leven in het AZC en het leren van de Nederlandse taal. Abod Al Mohamad werkt nu al drie jaar als begeleider bij Het Erf in Heerhugowaard.

Lees verder
bekijk alle verhalen