Werken als cliëntbegeleider

Werken als cliëntbegeleider betekent werken voor, maar ook mét cliënten. Zeker bij Esdégé-Reigersdaal. Hier zien we elkaar vooral als medemensen. De beste begeleiding bied je altijd in overleg met je cliënten, want zij hebben de regie.

Je ondersteunt je medemensen

Gelijkwaardigheid is een kernwoord bij Esdégé-Reigersdaal. Je onderhoudt intensieve relaties met de cliënten die je ondersteunt. Ook merk je dat we een platte organisatie zijn. Je kunt bij iedereen terecht, je wordt gezien en gehoord. Je krijgt veel vrijheid en kunt tegelijk rekenen op de hulp van betrokken collega’s.

Als cliëntbegeleider bied je niet alleen ondersteuning aan je cliënten, maar schrijf je ook de ondersteuningsplannen. Dat doe je in overleg met de cliënten, hun familie en belangenbehartigers.

Reflecteren en groeien

Het vermogen om jezelf aan te passen is belangrijk als cliëntbegeleider. Ook al maak je de beste plannen, er gebeuren soms onverwachte dingen. Het is belangrijk dat je daarop kunt reflecteren. Zelf of samen met collega’s. Zo gaat het werk je steeds beter af.

Verder is het belangrijk dat je graag zelf initiatief neemt. Je hebt namelijk de ruimte om zelf in te vullen hoe je jouw cliënten het best kunt ondersteunen. Ontdek je dat je daar op een bepaald gebied beter in wil worden? Dan kijken we graag samen met jou naar passende opleidingsmogelijkheden.

Iets voor jou? We ontmoeten je graag.

Meer verhalen over Cliëntbegeleider

Lia, via ondersteuner dagelijkse zorg naar de functie van cliëntbegeleider

Mijn werk is onder andere het schoonhouden van de huisjes van de cliënten. Dat doe ik zoveel mogelijk samen met hen. De een kan meer zelf dan de ander, maar dat maakt niet uit. Het is altijd gezellig.

Lees verder

Amber, cliëntbegeleider

Dat ik in de gehandicaptenzorg wilde werken, wist ik eigenlijk mijn hele leven al. Van jongs af aan leek het mij geweldig.” Amber van Musscher (24) vertelt enthousiast over de aantrekkingskracht die het werken met mensen met een beperking op haar had.

Lees verder
bekijk alle verhalen