Werken als ondersteuner dagelijkse zorg

Als ondersteuner dagelijkse zorg ben je ontzettend waardevol voor iedere cliënt die je helpt. Je ondersteunt niet alleen in het huishouden, je biedt ook een luisterend oor. En natuurlijk breng je een fijne sfeer in huis.

Voor en met de cliënt

Huishoudelijke taken zijn de basis van deze baan. Soms voer je ze uit voor de cliënt, soms mét de cliënt. Dan help je hem of haar om de taken te oefenen en zo zelfstandiger te worden. Denk aan boodschappen doen, koken en schoonmaken.

Je leert je cliënten goed kennen. Dan kan het voorkomen dat je een belangrijke rol speelt bij ambulante ondersteuning. Ondersteuners dagelijkse zorg zijn vaak de eersten die van een cliënt achter de voordeur mogen komen.

Er zijn voor de ander

Bij Esdégé-Reigersdaal heeft iedere cliënt een eigen woning. Aan de ene kant ben je daar te gast, aan de andere kant ben je ondersteunend in de dagelijkse zorg. Dat is een balans die je goed aanvoelt. Het is van groot belang om tactvol en respectvol te zijn.

Ook is het belangrijk dat je er graag bent voor de ander. En natuurlijk dat je graag voor een schone woning zorgt. Zo geef je onze cliënten een opgeruimd gevoel.

Meer verhalen over Ondersteuner dagelijkse zorg

Lia, via ondersteuner dagelijkse zorg naar de functie van cliëntbegeleider

Mijn werk is onder andere het schoonhouden van de huisjes van de cliënten. Dat doe ik zoveel mogelijk samen met hen. De een kan meer zelf dan de ander, maar dat maakt niet uit. Het is altijd gezellig.

Lees verder

Ondersteuner dagelijkse zorg:
“Ik ben chef ei en vind het enig”

Via een schoonmaakbedrijf werkte Mirjam Schouten op locatie De Dreef in Heerhugowaard. Toen ze een keer omhoog zaten en ze mocht invallen als Ondersteuner dagelijkse zorg (voorheen ADA-medewerker), dacht ze: 'maar dit is leuk!'

Lees verder
bekijk alle verhalen