Over ons

Een goed leven voor en met elkaar. Daar werken we aan bij Esdégé-Reigersdaal. Wij ondersteunen mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Dat doen we met hart en ziel.

Medemensen

Op ruim 200 locaties in de bovenste helft van Noord-Holland zijn wij er voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. We bieden allerlei vormen van zorg en ondersteuning. Bij iemand thuis, op school of in een bedrijf of in één van onze voorzieningen.

Onze visie draait om zeggenschap en gelijkwaardigheid. We zien elkaar in de eerste plaats als medemensen. Medemensen die hun eigen beslissingen nemen. Daarom hebben onze cliënten de regie over hun leven en de ondersteuning die zij willen krijgen. Onze collega’s hebben de regie over hun werk en hoe zij die ondersteuning het beste kunnen bieden.

Tijd en ruimte om van betekenis te zijn

Werk je bij Esdégé-Reigersdaal, dan merk je dat je veel vrijheid krijgt. Zo heb jij de tijd en ruimte om er te zijn voor onze cliënten. We vertrouwen op jouw persoonlijkheid, kennis, ervaring en toewijding om de cliënt en de situatie te lezen en de beste beslissingen te kunnen nemen.

Natuurlijk staan je directe collega’s en andere specialisten uit de organisatie altijd klaar om te helpen. Samen creëren we een veilige werkomgeving waarin je van grote betekenis bent voor je cliënten. Een omgeving waar jouw werkgeluk en dat van je collega’s cruciaal is. Dat heeft een goede invloed op het levensgeluk van onze cliënten.

Jouw ontwikkeling

Zoals je bij Esdégé-Reigersdaal sterke relaties opbouwt met je cliënten, zo streven we er ook naar om een sterke relatie op te bouwen met jou. We kijken graag samen met jou hoe je het beste tot je recht komt in je werk. En hoe je kunt groeien als je dat wil.

Volg je bij ons een traject voor werken en leren, dan kijken we graag hoe je na afronding van je opleiding bij ons verder kunt. Werk je als begeleider, dan kun je uitgroeien tot cliëntbegeleider of senior cliëntbegeleider. Misschien wil je wel aan de slag als clustermanager. Of misschien wil je hetzelfde werk blijven doen, maar dan met een andere doelgroep. Je kunt altijd aangeven wat je interessant vindt. We gaan graag met je in gesprek.

Simone, begeleider
Je kunt hier dingen uitproberen. De dag dat je buiten de lijntjes gaat, is de dag dat je je ontwikkelt
Wil je als zij-instromer aan de slag?
Ontdek jouw mogelijkheden

De medemensen van Esdégé-Reigersdaal

Nieuwkomer Abod werkt sinds drie jaar bij Het Erf

Een persoonlijk verhaal van een trotse begeleider. Over de raketaanvallen in Syrië, het leven in het AZC en het leren van de Nederlandse taal. Abod Al Mohamad werkt nu al drie jaar als begeleider bij Het Erf in Heerhugowaard.

Lees verder

Suzan is diëtist én leefstijlcoach:
Een grabbelton met beweegideeën

Een enorme plastic box met materialen. Ernaast staat Suzan Nieman, diëtist bij Esdégé-Reigersdaal en tegenwoordig ook leefstijlcoach. Wat kun je allemaal doen met pionnetjes, parachutedoek, zachte ballen, plastic ringen en ‘voetstapjes’?!

Lees verder
bekijk alle verhalen