‘Speeddate-avond’ bij Esdégé-Reigersdaal

Tijdens de avond maken clustermanagers kennis met geïnteresseerden die meer willen weten over het werken bij onze organisatie. Zij gaan die avond graag met elkaar in gesprek over onze locaties, cliënten en vacatures!

De avond is geschikt voor sollicitanten met verschillende achtergronden in ervaring, opleiding en die interesse hebben in de functie van (cliënt)begeleider. Het doel van de avond is het wederzijds kennismaken en het bemiddelen tussen sollicitanten en onze clustermanagers (en in sommige gevallen hun vacatures).

Kom naar de volgende speeddate!

De speeddate avonden worden regelmatig georganiseerd.  Wanneer de volgende avond is kun je zien op de vacaturepagina!

De ervaring van clustermanager Renate Groot

“Afgelopen najaar zijn wij namens cluster Linger naar een van de eerste speeddate-avonden geweest. Tijdens deze avond heb ik in mijn rol van projectleider samen met de senior Marieke Driehuis de honneurs waargenomen. Na ontvangst en een korte uitleg en voorstelronde van de aanwezige clusters starten de gesprekken. De organisatie had deze gesprekken ingedeeld zodat er elke ronde twee of drie kandidaten met ons in gesprek konden. Mijn grote vraag voor aanvang was: Hoe laat je in een relatief korte tijd een duidelijk beeld achter van de locatie en cliënten? Schijnbaar is dit toch ergens gelukt. Want vanuit de speeddate-avond hebben twee kandidaten gereageerd op de vacature. En inmiddels is één kandidaat gestart en gaat onze andere nieuwe collega binnenkort beginnen. Een hele mooie opbrengst dus!”

Renate Groot – junior clustermanager ‘Linger, Roze Flamingo’

De ervaring van clustermanager Janneke Ayal

”Ik wist niet goed wat ik kon verwachten. Ik had een vacature staan en wilde het gewoon volgens de reguliere procedure aanpakken. Nadat de gekozen kandidaten na een zorgvuldige procedure afhaakten wilde ik het speeddaten proberen. Weer een vacature uitzetten en gesprekken en inwerkdagen plannen kost zoveel tijd. Een week later was er een speeddate-avond gepland dus ik dacht baat het niet… Wij waren blij verrast. Het was echt een heel leuke avond. Natuurlijk zijn er veel zij-instromers maar met hen meedenken welke clusters bij ze kunnen passen en vertellen hoe het opleidingsstuk binnen onze organisatie werkt is ook waardevol. Er komen ook nieuwsgierige mensen op af met wel juiste ervaring en diploma’s.
Zo hebben wij een heel ervaren cliëntbegeleider aangenomen voor ons dagbestedingscluster. Ze start binnenkort. Een speeddate-avond is een mooie laagdrempelige manier om met mensen in contact te zijn zonder dat er direct verwachtingen zijn. Die kan je na een klik samen bespreken. Mochten er weer uren vrijkomen in het cluster, dan ga ik er zeker weer gebruik van maken!”

Janneke Ayal – clustermanager ‘Met Elkaar’