‘Speeddate-avond’ bij Esdégé-Reigersdaal

Tijdens de avond maken clustermanagers kennis met geïnteresseerden die meer willen weten over het werken bij onze organisatie. Zij gaan die avond graag met elkaar in gesprek over onze locaties, cliënten en vacatures! De avond is geschikt voor sollicitanten met verschillende achtergronden in ervaring, opleiding en die interesse hebben in de functie van (cliënt)begeleider. Het doel van de avond is het wederzijds kennismaken en het bemiddelen tussen sollicitanten en onze clustermanagers (en in sommige gevallen hun vacatures). Deze speeddate-avonden vinden 1 keer in de maand plaats van 19.00-21.30 uur.

De ervaring vanuit Junior Clustermanager Linger, Renate Groot:

“Afgelopen najaar zijn wij namens cluster Linger naar een van de eerste speeddate avonden geweest.
Tijdens deze avond heb ik in mijn rol van projectleider samen met de senior Marieke Driehuis de honneurs waargenomen.
Na ontvangst en een korte uitleg en voorstelronde van de aanwezige clusters starten de gesprekken.
De organisatie had deze gesprekken ingedeeld zodat er elke ronde twee of drie kandidaten met ons in gesprek konden.
Mijn grote vraag voor aanvang was: Hoe laat je in een relatief korte tijd een duidelijk beeld achter van de locatie en cliënten? Schijnbaar is dit toch ergens gelukt.

Want vanuit de speeddate hebben twee kandidaten gereageerd op de vacature. En inmiddels is 1 kandidaat gestart en gaat onze andere nieuwe collega binnenkort beginnen: Een hele mooie opbrengst dus!”

Renate Groot
Junior Clustermanager Linger, Roze Flamingo

De ervaring van Janneke Ayal, Clustermanager Cluster Met Elkaar

” Ik wist niet goed wat ik kon verwachten. Ik had een vacature staan en wilde het gewoon volgens de reguliere procedure aanpakken. Nadat de gekozen kandidaten na een zorgvuldige procedure afhaakten wilde ik het speeddaten proberen. Weer een vacature uitzetten en gesprekken en inwerkdagen plannen kost zoveel tijd.
Een week later was er een speed date avond gepland dus ik dacht baat het niet…
Wij waren blij verrast. Het is echt een heel leuke avond. Natuurlijk zijn er veel zij-instromers maar met hen meedenken welke clusters bij ze kunnen passen en vertellen hoe het opleidingsstuk binnen onze organisatie werkt is ook waardevol. Er komen ook nieuwsgierige mensen op af met wel juiste ervaring en diploma’s.
Wij hebben een heel ervaren cliëntbegeleider aangenomen voor ons dagbestedingscluster. Ze start in binnenkort.
Het is een mooie laagdrempelige manier om met mensen in contact te zijn zonder dat er direct verwachtingen zijn. Die kan je na een klik samen bespreken. Mochten er weer uren vrij komen in het cluster dan ga ik er zeker weer gebruik van maken!”

Janneke Ayal – de Groot
Clustermanager Cluster Met Elkaar (dagbesteding in verbinding met de buurt)