Stage en opleiding

Ook als je nog maar net in het vak begint, kun je al belangrijk werk doen voor je medemensen. Bij Esdégé-Reigersdaal vind je leerzame stageplaatsen. Werk je eenmaal bij ons en wil je jezelf verder ontplooien, dan kun je gebruikmaken van allerlei opleidingsmogelijkheden.

Trainingen en cursussen die bij jou passen

Jouw ontwikkeling vinden we belangrijk. Samen met de clustermanager kijk je wat het beste aansluit bij jou en je werk. Je kunt bijvoorbeeld trainingen en cursussen volgen op het gebied van Autisme, Somatiek en NAH.

Ook kun je uitgebreidere opleidingen volgen, zoals een basisopleiding tot begeleider of Praktijk Gestuurd Leren (PGL). Deze laatste bieden we aan in samenwerking met onderwijsorganisatie Vonk.

Stagelopen tijdens je mbo- of hbo-opleiding

Ben je goed op weg met je mbo- of hbo-opleiding en op zoek naar een interessante stageplaats? Bij Esdégé-Reigersdaal hebben we verschillende stagemogelijkheden voor BOL-studenten.

Wij bieden plek voor stagiair(e)s van allerlei opleidingen: Social Works, Verzorgende niveau 3, Verpleegkundige niveau 4, Pedagogiek, hbo-v en Sport en Beweging.

Al onze stageplaatsen voor mbo-studenten vind je op stagemarkt.nl. Voor hbo-stages kun je contact opnemen met het stagebureau: stagebureau@esdege-reigersdaal.nl.

BBL: werken en leren

Wil je graag ondersteuning bieden aan mensen met een beperking, maar ben je daar niet voor opgeleid? Dan is een BBL-traject misschien interessant voor jou. Dat houdt in dat je per week 24 uur (of meer) bij ons werkt en daarnaast één dag naar school gaat. Je haalt een mbo-diploma op niveau 3 of 4.

Bekijk onze BBL-vacatures.

Leuke maatschappelijke stages

Ook voor een maatschappelijke stage kun je heel goed bij ons terecht. Je kunt kiezen uit verschillende werkzaamheden op een locatie bij jou in de buurt, denk aan:

  • samen met een cliënt wandelen, boodschappen doen en/of koken
  • flessen ophalen in de wijk samen met een cliënt
  • meehelpen bij het organiseren van leuke activiteiten

Meer weten?

Mail: vrijwilligerswerk@esdégé-reigersdaal.nl

Of bel 0226-332000 en vraag naar Hermien Witteveen of Tiny Reijne

Ervaring opdoen als vrijwilliger

Starten als vrijwilliger bij Esdégé-Reigersdaal kan natuurlijk ook!

Verhalen van stagiairs

Blijven plakken na je stage

Alle stagiairs van de Mantelmeeuw zijn de afgelopen 10 jaar blijven plakken. In gesprek met drie van die 'plakkers', die zich onder de vleugels van de Alkmaarse meeuw definitief hebben genesteld in het team.

Lees verder

Stage op de Bongelaar

Tessa Konijn, derdejaars stagiaire Maatschappelijke Zorg en Groen van het Clusius College loopt een half jaar stage op de Bongelaar en is nu ongeveer halverwege.

Lees verder
bekijk alle verhalen