Werken en leren

Ook als je nog maar net in het vak begint, kun je al belangrijk werk doen voor je medemensen. Bij Esdégé-Reigersdaal vind je leerzame stageplaatsen (BOL) en leerwerkplaatsen (BBL). Werk je eenmaal bij ons en wil je jezelf verder ontplooien, dan kun je gebruikmaken van allerlei opleidingsmogelijkheden.

Stage (BOL)

Stagelopen tijdens je mbo- of hbo-opleiding

Ben je goed op weg met je mbo- of hbo-opleiding en op zoek naar een interessante stageplaats? Bij Esdégé-Reigersdaal hebben we verschillende stagemogelijkheden voor BOL-studenten.

Wij bieden plek voor stagiair(e)s van allerlei opleidingen: MMZ – Begeleider maatschappelijke zorg (niveau 3), Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg (niveau 4), Verzorgende-IG (niveau 3),Verpleegkundige (niveau 4) Social Work, Verpleegkundige niveau 4, Social Work, Pedagogiek, hbo-v en hbo Sport en Beweging.

Al onze stageplaatsen voor mbo-studenten vind je op stagemarkt.nl.

Leuke maatschappelijke stages

Ook voor een maatschappelijke stage kun je heel goed bij ons terecht. Je kunt kiezen uit verschillende werkzaamheden op een locatie bij jou in de buurt, denk aan:

  • samen met een cliënt wandelen, boodschappen doen en/of koken
  • flessen ophalen in de wijk samen met een cliënt
  • meehelpen bij het organiseren van leuke activiteiten

Vragen over hbo-, mbo- of maatschappelijke stages?

Neem contact op met Judith en Marjon van het Stagebureau

Judith de Vries
Bureaumanager Stagebureau

Marjon Schievink
Adviseur leren en ontwikkelen

Werken en leren tegelijk (BBL)

Wil je graag werken in de gehandicaptenzorg maar heb je nog geen opleiding? Dan kan je bij Esdégé-Reigersdaal werken en leren in een BBL-traject. Je volgt dan een mbo opleiding op niveau 3 of 4, gaat 1 dag in de week naar school en je werkt minimaal 20 uur in de praktijk.

Wij betalen je opleiding, de kosten voor leermiddelen én de dag dat je op school bent. Twee keer per jaar kan je starten met je werken-leren traject, in januari en september 2024.

Ook als je nog maar net in het vak begint, kan je leren regie te voeren over je eigen leerwerktraject. Daarom werken wij samen met Vonk, waar je wordt aangemeld als leerling- medewerker en je opleiding volgt volgens het concept PraktijkGestuurd Leren (PGL).

Vragen over BBL werken en leren tegelijk?

Neem contact op met Wendy

Wendy Stam
Adviseur leren en ontwikkelen

Oriëntatie / zij-instroom

Doe je op dit moment heel ander werk, en wil je graag de stap maken naar de zorg? Dan zijn we benieuwd naar jou. Bij Esdégé-Reigersdaal staan we open voor zij-instromers van alle mogelijke achtergronden.

Verhalen van stagiairs

Brenda Bles van stagiaire naar clustermanager

Zestien jaar geleden liep ze stage als begeleider. Nu is ze clustermanager. Is die route voor een handvol weggelegd? Brenda Bles vindt van niet: “Je krijgt het niet aangereikt, maar als je de ambitie hebt, zijn er mogelijkheden genoeg.”

Lees verder

Francien: mijn stage op De Steg als medewerker (verpleegkunde)

Francien Broersma (22) liep, in het kader van haar mbo-opleiding verpleegkunde, haar twintig-weken-stage bij de Steg (cluster Boterbloem erf in Heerhugowaard).

Lees verder
bekijk alle verhalen