Thuisondersteuners gevraagd!

Wij zijn op zoek naar thuisondersteuners, in verschillende woonplaatsen.

Je bent enthousiast, gemotiveerd en je kunt goed aansluiten bij een kind met een beperking en het gezin. Je bent op zoek naar een baan voor een aantal uurtjes per week. We nodigen je van harte uit te reageren op onze vacature en gaan graag met je in gesprek om samen te kijken of er een passende vraag voor je bij is.

Op dit moment zoeken we ondersteuners voor de volgende vragen (in volgorde van woonplaats):

De Rijp

Voor een lief, ondernemend jongetje van 6 jaar zoeken we een thuisondersteuner ter ontlasting van het gezin. Hij volgt speciaal onderwijs bij De Alk te Alkmaar.
Hij is gebaat bij 1 op 1 begeleiding, iemand die hem duidelijkheid, overzicht en structuur kan bieden.
De ondersteuningsmomenten zijn op de vrijdag middag van 14:30 tot 17:30, hem ophalen uit school De Alk in Alkmaar, en dan met hem naar huis gaan in de Rijp.
En op de zaterdag en /of zondagochtend bij het gezin thuis 7 uur in overleg met het gezin.
Hij houdt van klauteren en klimmen, maar ziet geen gevaar.
Ben jij de ondernemende, sportieve, thuisondersteuner die met hem op pad wilt gaan.

Alkmaar

Voor een gezin in Alkmaar, zoeken we een thuisondersteuner die 1 middag (maandag, donderdag of de vrijdag) van 15u tot 17.30u een gezin in Alkmaar kan ondersteunen.

Het gezin bestaat uit ouders en 3 kinderen.

Een verlegen, energieke, lieve jongen van 10 jaar oud, met een verstandelijke beperking, klassiek autisme, en hechtingsproblematiek. Ook heeft hij een taalachterstand. Hij volgt onderwijs bij speciaal onderwijs De Alk. Hij gaat graag naar buiten. Het is belangrijk dat je hem goed voorbereid, en duidelijk bent. Wanneer hij onrustig is helpt het hem dingen rustig uit te leggen. Zijn broertje van 9 jaar oud volgt ook onderwijs bij De Alk, en heeft ook een verstandelijke beperking, autisme, en hechtingsproblematiek . Ook hij heeft een taalachterstand. Hij zegt een paar woorden. Hij heeft moeite met het uiten van zijn emoties. Het is belangrijk dat je goed bij hem in de buurt blijft, want hij ziet geen gevaar. Hun zusje van 5 jaar oud, is een flink meisje wat hierdoor snel overschat wordt. Ook zij heeft een verstandelijke beperking en Autisme. Zijn gaat ook naar De Alk. Wanneer je haar niet goed kent is ze moeilijk te verstaan. Ze maakt gebruik van enkele ondersteunende gebaren. Ze wil graag contact met andere kinderen, maar begrijpt ze vaak niet goed, of de kinderen begrijpen haar niet goed, waardoor samen spelen en contact maken lastig is.

Heb jij zin om samen moeder en de 3 kinderen op een middag even lekker naar buiten te gaan ? Even lekker de buurt verkennen, en oefenen met sociale vaardigheden. Samen met moeder onderzoeken welke activiteiten aansluiten bij de kinderen. In het gezin wordt Engels gesproken, dus het is belangrijk dat je Engels kan spreken. Dan gaan we graag met je in gesprek.

 

Alkmaar

Voor een jongetje van 9 jaar zoeken we een thuisondersteuner. Ter ontlasting van het gezin.

Het is een lief jongetje, maar door zijn autisme is de wereld heel ingewikkeld voor hem.

Soms zit hij in zijn eigen bubbel, en soms is hij erg druk en bepalend.

Hij ziet geen gevaar dus je moet goed bij hem in de buurt blijven.

Wie wil er op zaterdag of zondag van 10u t0t 14u met hem op pad? (tijd kan in overleg met gezin gewijzigd worden).

Hij wil graag naar buiten, ben je sportief? Hij wil graag naar jump city, of het zwembad, een speeltuintje in de buurt vind hij ook leuk. heb je geduld, hou je van grapjes, en kan je duidelijke grenzen aangeven? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Alkmaar

Voor een leuke knul van 15 jaar zoeken we een thuisondersteuner.
Hij volgt speciaal onderwijs aan het Heliomare College in Ouddorp.
De inzet van de ondersteuning is ter ontlasting van het gezin. En is gewenst op maandagmiddag. Je haalt hem om 14.30 u op van school in Ouddorp, je gaat een activiteit met hem ondernemen, en brengt hem hierna naar Schagen. De ondersteuning is tot 18u.
Het is belangrijk dat je goed kan aansluiten en kijkt hoe zijn energie is en daar je activiteit op afstemt.
Hij heeft regelmatig epileptische aanvallen, dus je moet kunnen handelen in deze situaties.
Hij is super lief en altijd vrolijk. We wil met deze jongen op pad, en hem nieuwe ervaringen op laten doen. Het gezin heeft een duo fiets aangevraagd, dus samen lekker fietsen is ook leuk om te doen.
Wie heeft interesse? Graag je reactie op deze vacature.

Alkmaar

Voor een vrolijk, meisje van 7 jaar met ASS en een ontwikkelingsachterstand zoeken we een enthousiaste thuisondersteuner. het meisje volgt onderwijs bij de Alk. De ondersteuning is om de week op zaterdag van ongeveer vanaf 9 uur tot 13 uur. En evt. op de dinsdagmiddag 2 uurtjes na school van half 3 tot 5 uur.

Hiernaast zoeken we een tweede ondersteuner die de andere zaterdag om de week kan gaan doen van 9u tot 13u.
Het meisje geeft aan wat zij wil door je hand te pakken en het te laten zien, ook gebruikt ze wat klanken. Het is belangrijk dat de thuisondersteuner kan meebewegen, maar ook structuur kan bieden. Het meisje vindt het leuk om te zwemmen, op de elektrische bakfiets te fietsen, naar Monkey Town te gaan, of te wandelen naar een speeltuintje in de buurt. Maar ook stoeien, verstoppertje, puzzelen en onderzoeken met welk ander spelmateriaal ze kan spelen. De thuisondersteuner is er ter ontlasting van het gezin en ter stimulering van de ontwikkeling van het meisje.

Dus ben jij om de week op zaterdag beschikbaar? En vind je het leuk om lekker naar buiten de gaan met dit meisje gaan we graag met je in gesprek.

Alkmaar

Voor een levendige knul van 13 jaar zoeken we een thuisondersteuner die op de donderdag en/ of de vrijdagmiddag met hem op pad wil gaan. De ondersteuning is van 15u tot 17u. Hij volgt speciaal onderwijs bij de Alk.
De jongen heeft veel last van prikkels om hem heen, zoals lawaai of een grote groep mensen.
Ook overgangsmomenten zijn lastig voor hem.
Hij heeft iemand nodig die duidelijk, en voorspelbaar is. Samen naar buiten, 1 op 1 daar voelt hij zich veilig bij. Wanneer hij gespannen is, kan hij moeilijk aangeven waar dit door komt. Hij vind het soms ook lastig om gezag van een ander te accepteren.
Wie wil met hem op pad, kan bij hem aansluiten en geeft hem in een 1 op 1 situatie de kans zijn leefwereld in een voor hem veilige setting te vergroten? Hij houd van wandelen naar het park in de buurt, samen op ontdekkingstocht, of met lego spelen.

Broek op Langedijk (2)

Voor een gezin met een tweeling van bijna 4, zoeken we een ondersteuner die op de zaterdagochtend met deze kinderen op pad kan gaan. Even lekker in de bakfiets een rondje maken, even spelen, zodat ouders ontlast worden. De kinderen hebben continu toezicht en aansturing nodig.
Beide zijn achter in hun ontwikkeling, ze hebben beide hun eigen bejegening nodig.
Wie heeft zin om even lekker met deze twee kanjers op pad te gaan? Mocht je liever om de week ondersteunen gaan we ook graag met je in gesprek.

Heerhugowaard

Voor een vlotte jongedame van 15 jaar zoeken we een vroege vogel.

Iemand die haar kan ondersteunen op de vrijdagochtend van 6.30u tot 8.15u. De ondersteuning is er op gericht om een stukje van haar over te nemen. Alle handelingen kosten haar veel energie, het is belangrijk dat ze hierbij ontlast wordt zodat ze voldoende energie heeft voor een school/stage dag.

Ze kan goed aangeven wat ze wil, en heeft even nodig een band met je op te bouwen.

Ben jij iemand die het leuk vind haar in de ochtend even te helpen? Reageer dan gaan we graag met je in gesprek.

Heerhugowaard (1)

Voor een jongetje van bijna 2 jaar zoeken we een thuisondersteuner.
Het is een prachtig jongetje, die zich nog volop aan het ontwikkelen is. Hij loopt nu rond de tafel, kan nog niet los lopen. Hij moet dus wel veel gedragen worden. Hij brabbelt, maakt nog geen woordjes.
Hij geniet van naar buiten gaan, lekker in de buggy met de wind door zijn haren. Ook in het warme bubbelbad vind hij heerlijk. Ook is hij gek op knuffelen.
Hij is gek op knopjes, met licht en geluid. Hij onderzoekt voorwerpen, door er naar te kijken, te bewegen. Zijn verwerkingssnelheid is heel traag.
Ben jij geduldig (niet brildragend, i.v.m. zijn fixatie hier op) en beschikbaar op de vrijdag van 14.30u tot 16.30u. (in het gezin is ook een ondersteuner gestart op de woensdagochtend) en wil je een bijdrage leveren om met hem de wereld te ontdekken en hem te stimuleren in zijn tempo? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Heiloo

Voor een leuke jongedame van 20 jaar oud zijn we op zoek naar een vlotte thuisondersteuner. Iemand die met haar kan praten over alles wat haar bezig houd. Sociaal media, relaties, vriendschappen, zelfredzaamheid, grenzen bewaken. Iemand die in staat is op een vriendschappelijke manier bij haar aan te sluiten. Samen activiteiten ondernemen, wandelen, even de stad in en onderweg samen praten.
Ben jij een leuke vlotte jonge vrouw en heb je er zin om 1 keer per week op zaterdag 2 a 3 uurtjes af te spreken met haar, reageer, dan gaan we met je in gesprek.

Oosterblokker

Voor een blonde krullenbol van 4 jaar oud zoeken we een thuisondersteuner.
Ter ontlasting van het gezin, op de woensdagmiddag van 13u tot 18u, voor de vrijdagmiddag van 14u tot 17u.
Iemand die de zorg even overneemt.
Deze peuter is volop op ontdekkingsreis, maar de wereld is erg ingewikkeld oor hem.
Ouders omschrijven hem als een energiek jongetje met een zeer sterke eigen wil.
Een jongetje wat geen gevaar ziet, en continu toezicht nodig heeft voor zijn eigen veiligheid.
Hij klimt overal boven op.
Ben jij energiek, en heb je ervaring met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand dan zouden we graag met je in gesprek gaan.
Ben jij iemand die het leuk vind om samen met dit jongetje de wereld te ontdekken, door spelmateriaal aan te bieden en met hem naar buiten te gaan? Kun je hem helpen bij het reguleren van zijn prikkels en hem stimuleren bij het proeven van meer soorten voeding?
Reageer dan op deze vacature!

Schagen

Voor een blije, lieve knul van 7 uit Schagen zoeken we een ervaren ondersteuner voor op de donderdagmiddag van 15 tot 17:30 bij hem thuis en eens per maand op zaterdag bij de thuisondersteuner thuis (tijd in overleg).
Het jongetje vind het erg fijn om buiten te zijn. Naar de speeltuin, het bos of het strand. Binnen vind hij het moeilijker zichzelf te vermaken. Het is belangrijk om goed aan te sluiten bij hem. Altijd een lijntje hebben met hem. Het jongetje spreekt niet, maar kan wel goed duidelijk maken wat hij wil. Onvoorwaardelijk zijn, in contact met hem, liefdevol en warm, hij moet zich geaccepteerd voelen, ook al is hij niet zo wederkerig. Bij hem aansluiten, zonder verwachting, is wat ouders zoeken in een ondersteuner voor hun zoontje.
Kun jij hem duidelijkheid, structuur en veiligheid bieden? Ben je actief en ga je graag naar buiten? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Texel

Voor een leuke knul van 7 jaar wonend op het eiland Texel, zoeken wij een ondersteuner die hem 2 hele dagen in de vakanties ondersteund en 2 zaterdagen per maand. Het jongetje vind het leuk om te spelen in de speeltuin, maar heeft hier veel begeleiding bij nodig. Ook houdt het jongetje enorm van zwemmen, in overleg kan een ondersteuner dit ook met hem gaan doen. Ben jij een ervaren ondersteuner die stevig in zijn schoenen staat? Ben je niet bang van honden en lijkt het je leuk om lekker te gaan fietsen, windmolens te bekijken, kortom een leuke dag hebben met deze knul? Laat wat van je horen, dan gaan we graag met je in gesprek om te kijken of deze vraag bij je past.

Zwaag (1)

Voor een broer en zus(tweeling) zoeken wij 2 ondersteuners (ieder een eigen ondersteuner) die om de week op zaterdag iets met ze gaat ondernemen. Daarnaast wensen ouders in de schoolvakanties doordeweeks een dagdeel ondersteuning.
Het jongetje is gek op water en zwemmen, lekker stoeien en ravotten, fietsen en buiten zijn. Omdat hij zo gek is op water, is het buiten belangrijk hem goed in de gaten te houden, hij kan er zo naar toe rennen. Het jongetje praat niet, maar kan zich op andere manieren duidelijk maken.
Het meisje geniet van lekker tutten, meiden dingen doen, en bijvoorbeeld naar de kinderboerderij.
Het meisje praat wel.

Ben jij fysiek fit , ben je op zaterdag beschikbaar en woon je in de buurt van Zwaag? Reageer dan, dan kunnen wij je wat meer vertellen over deze tweeling en wie weet is er een match?

Zwaag (2)

Welke ervaren topper heeft om de zaterdag tijd en zin om ouders te ontlasten in de zorg voor hun middelste zoon? Daarnaast wensen zij 1x per week ondersteuning aan het einde van de middag, en het begin van de avond.
Na december gaat dit jongetje van  vier, 4dagen naar ODC de Carrousel. Gemiddeld werk je dan 6 uur per week bij dit gezin.
Je vormt een klein team met een collega die in het gezin werkt met het oudste kind en met ouders. Het is dus belangrijk dat je goed kunt samenwerken.

Het jongetje heeft een algehele ontwikkeling achterstand en kenmerken van ASS. Hij heeft veel structuur en duidelijkheid nodig. Hij is een gevoelige jongen, die zich verbaal moeilijk duidelijk kan maken. Het jongetje heeft op alle gebieden hulp en ondersteuning nodig en omdat hij geen gevaar ziet, heeft hij continue nabijheid nodig.

Zie jij het zitten om het jongetje te ondersteunen? Dan horen we graag van je!

Den Helder

Voor een leuk meisje van 10 jaar, zijn we op zoek naar iemand die haar 2x in de week ondersteuning kan bieden.
Gevraagd wordt dat zij van school opgehaald wordt op maandag en vrijdag om 14 uur en dat je tot 16 uur met haar iets onderneemt.
Soms moet zij maandags naar de Fysiotherapeut. Het zou dan fijn zijn om samen met haar daar heen te fietsen.

Het meisje heeft een ontwikkelingsachterstand. Dit komt door een vroeggeboorte en een hersenbloeding. Het meisje heeft cerebrale parese, de linkerkant van haar lichaam heeft ze meer moeite mee om te gebruiken. Haar linkerbeen heeft minder kracht en haar linkerhand kan ze moeilijk open en dicht doen.

Ze vind het leuk om te tekenen en te knutselen. Schooltje spelen ( zij is dan de juf) vind ze leuk om te doen. Ze speelt ook graag buiten, fietsen of op de step. Ze gaat graag naar de helderse vallei.

Heb jij tijd en zin om dit meisje te ondersteunen op maandag en vrijdagmiddag? Kun je haar ophalen van school en zie je het zitten om met haar te gaan fietsen? Laat dan wat van je horen, we gaan graag met je in gesprek.

Hoorn

Voor een lief klein meisje van 4 jaar zoeken we een 2e ondersteuner die op de vrijdagmiddag 2 uurtjes met haar gaat spelen.
Ter ontlasting van moeder, ga je op spelenderwijs werken aan de ontwikkeling van het meisje. Lekker naar buiten wandelen , fijn spelen , boekjes lezen, dansen op muziek.
Er werkt nog een collega in het gezin, dus het zou mooi zijn als jullie bij ziek en zeer of vakantie elkaar kunnen opvangen.

Ben jij iedere vrijdag beschikbaar en zou je meer over dit gezin willen weten? Stuur je cv en motivatiebrief in , dan nodigen wij je uit voor een gesprek om samen te onderzoeken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Schagen

Voor een leuke jongen van 8 jaar zijn we op zoek naar een ervaren ondersteuner.
Ter ontlasting van moeder zoeken we een ondersteuner in Schagen op de maandag, dinsdag en woensdagavond om het bed ritueel van de jongen over te nemen. Per avond zal je er 1,5 uur werken. Daarnaast is de wens dat het jongetje om de zaterdag mee op pad genomen wordt. Lekker naar buiten, of naar Monkey Town of samen ontdekken wat het jongetje nog meer leuk vind.

Ben jij een ervaren ondersteuner, heb je een neutrale houding, sta je stevig in je schoenen? Neem contact met ons op, dan kunnen we je meer over deze vraag vertellen. Ook als je maar een deel van de vraag in kunt vullen, willen we je vragen toch te reageren. Spreken we elkaar snel?

Heerhugowaard

Voor een energiek, vrolijk jongetje van 5 jaar oud met het syndroom van Down zijn we op zoek naar een thuisondersteuner.

Hij volgt 4,5 dagen per week onderwijs bij de Kanzklas.

Hij is de wereld om zich heen aan het ontdekken en vindt het moeilijk die energie te doseren en moet hierin soms afgeremd worden. Op het gebied van taal en communicatie laat hij een vertraagde ontwikkeling zien; hij brabbelt en maakt klanken, maar spreekt nog geen zinnen. Hij is bezig ondersteunend gebaren te leren.

Hij heeft stimulering nodig om zijn aandacht ergens bij te houden en is snel afgeleid. Hij is erg snel en ziet geen gevaar. Daarom heeft hij continu toezicht nodig.

De ondersteuning is gericht op de ontlasting van ouders en op de ontwikkeling van het jongetje.

De ondersteuning is gewenst op:

  • Dinsdagmiddag/avond van 16:00 tot 19:00 uur. Iemand die even met het jongetje wil spelen voor het eten, ondersteund tijdens de maaltijd en hem in bad helpt en naar bed brengt. Vooral ADL taken zodat ouders zich kunnen richten op de andere kinderen.
  • Donderdagmiddag/avond van 16:00 tot 19:00 uur. Iemand die even met het jongetje wil spelen voor het eten, ondersteund tijdens de maaltijd en hem in bad helpt en naar bed brengt. Vooral ADL taken zodat ouders zich kunnen richten op de andere kinderen

Zie jij het zitten dit jongetje te ondersteunen in het avondritueel, zodat ouders zich kunnen richten op de andere kinderen?
Laat dan je cv en motivatie achter, wie weet gaan we dan met elkaar in gesprek.

Den Helder

Kom jij uit Den Helder en lijkt het je leuk om elke zaterdag een paar uurtjes met een leuke meid van bijna 12 op pad te gaan, dan zoeken we jou!

Dit lieve meisje is vliegensvlug en als ze de kans krijgt is ze weg ook, het is dus erg belangrijk dat je haar niet uit het oog verliest en dat je fysiek fit bent om eventueel achter haar aan te rennen.
Doordeweeks bezoekt het meisje ODC de Troubadour. De weekend dagen duren voor haar te lang, dus het zou mooi zijn als zij op de zaterdag lekker even weg kan met een thuisondersteuner. Je kunt heerlijk met haar gaan fietsen op de tandem, of wandelen in het bos of over het strand.

Wil je hier meer over weten bel of e-mail ons. Of denk je , hier wil ik wel voor gaan, stuur dan je cv en motivatiebrief op. We gaan graag met je in gesprek.

Den Helder

Voor een meisje van 10 jaar zoeken we een lieve ondersteuner voor 2 uur per week, maar liever nog om de week 4 uur. Je haalt het meisje op uit school en brengt dan samen de middag door.  Je kunt lekker met haar naar buiten om te wandelen en te spelen in de speeltuin. Oefenen met sociale contacten, maar ook een luisterend oor bieden aan het meisje, zodat zij haar ei kwijt kan.

Wil jij met dit meisje samen ontdekken wat haar talenten zijn? Wil jij met haar werken aan haar zelfvertrouwen , maar bovenal een gezellige middag met haar hebben? Laat dan wat van je horen , we zijn heel benieuwd naar je.

 

Is thuisondersteuning iets voor jou?
Reageer op de vacature!