Thuisondersteuners gevraagd!

Wij zijn op zoek naar thuisondersteuners, in verschillende woonplaatsen.

Je bent enthousiast, gemotiveerd en je kunt goed aansluiten bij een kind met een beperking en het gezin. Je bent op zoek naar een baan voor een aantal uurtjes per week. We nodigen je van harte uit te reageren op onze vacature en gaan graag met je in gesprek om samen te kijken of er een passende vraag voor je bij is.

Op dit moment zoeken we ondersteuners voor de volgende vragen (in volgorde van woonplaats):

Obdam

Voor Sam (4 jaar) en Mees (6 jaar), twee lieve en ondernemende broertjes, zijn wij in Obdam op zoek naar meerdere thuisondersteuners. Het gaat om een vraag voor maandag tot en met vrijdag van 7.00u tot 8.30u, op zaterdag van 17.00u tot 22.00u en twee keer per week een middag van 15.00u tot 18.00u. Sam en Mees hebben beide veel behoefte aan structuur en voorspelbaarheid. Voor de dagelijkse routine is 1 op 1 aandacht nodig van een volwassene om de jongens op tijd op school (IKEC) te krijgen. Voor de middagvraag is er aandacht nodig tot en met het eetmoment. Sam en Mees vinden het leuk om te klimmen en te klauteren. Buiten op de trampoline en de schommel te spelen. Maar ook filmpjes kijken, muziek luisteren, puzzels en dieren vinden ze leuk. Ben je actief, kun je structuur en voorspelbaarheid bieden? Reageer dan op deze vraag!

Heiloo

Voor een blije en actieve jongen van 8 jaar wonend in Heiloo zijn wij op zoek naar een thuisondersteuner voor ondersteuning op de zaterdagochtend- of -middag. M is een lieve, beweeglijke jongen met een ontwikkelingsachterstand en prikkelgevoeligheid. M gaat 5 of 6 dagen per week naar ODC de Vijfhoek in Heiloo en heeft het daar erg naar zijn zin. Activiteiten als klimmen, rennen, fietsen, glijden, schommelen en trampoline springen vindt hij heerlijk om te doen. Het contact met mensen vindt M fijn, hij kan goed duidelijk maken wanneer dit genoeg voor hem is. M praat in zinnen met twee woorden. M maakt kleine stapjes in zijn ontwikkeling, hij functioneert ongeveer op de leeftijd van 2 a 3 jaar. M is gevoelig voor sfeer en heeft baat bij structuur. Binnen het gezin zijn meerdere broertjes en een babyzusje aanwezig, evenals een hond en katten. Spreekt deze vraag je aan, neem dan contact met ons op en wie weten is er een match met het gezin!

Blokker

Voor een jongetje van 4 jaar in Blokker zijn wij op zoek naar een lieve, flexibele en betrouwbare cliëntondersteuner. Iemand die niet rookt en niet allergisch is voor honden. De vraag is voor de woensdag van 8.00u tot 12.00u in de toekomst mogelijk een uitbreiding op vrijdag van 8.00u tot 12.30u. M is enorm prikkel gevoelig en kan veel onrust laten zien. Dit uit zich in het maken van geluiden en bewegingen. M wordt een duidelijke dagstructuur aangeboden waarin het belangrijk is dat de ondersteuner goed kan kijken en hem volgt in wat hij nodig heeft om de dag zo comfortabel mogelijk voor hem te laten verlopen. Als M ontspannen is hoor je dit ook vaak in zijn geluiden en zie je dit in zijn uitstraling. M kan niet praten waardoor het soms lastig is te weten wat hij bedoelt. M heeft met alles hulp nodig, denk hierbij aan ADL/verschonen/eten en drinken aanbieden etc. M houdt van wandelen en buiten zijn (zit met wandelen in een wandelwagen) Langere afstanden wandelen zal bij de activiteiten horen. Het is nodig M te tillen omdat hij niet kan lopen. Herken je jezelf in het bovenstaande stukje en hou je van een uitdaging en een leuke baan in het gezin? Ben jij de thuisondersteuner die wij zoeken? Wees welkom, wij maken graag kennis!

Bovenkarspel

In Bovenkarspel woont een 7 jarige vrolijke jongen vol levenslust en energie. Hij heeft een brede interesse en veel behoefte aan aandacht en beweging. Op donderdagmiddag kwam zijn thuisondersteuner van 13.45u tot 17.45u leuke dingen met hem doen. Nu zij al langere tijd afwezig is, zijn wij op zoek naar een tijdelijke thuisondersteuner die het leuk vindt om met deze jongen naar buiten te gaan. Samen naar de speeltuin, tikkertje doen, samen op ontdekkingstocht naar allerlei diertjes en plantjes. Het voorspelbaar maken van de middag, balans aanbrengen in activiteiten en rustmomenten, balans aanbrengen tussen zelf-activiteiten en samen-activiteiten is belangrijk in de ondersteuning. Het is een gevoelige jongen die begeleiding en sturing nodig heeft om contact en spel af te stemmen met anderen (waaronder zijn broers) Voor ouders is het fijn als zij af en toe ook wat tips kunnen ontvangen over de opvoeding van hun jongens. Ben je graag buiten en werk je graag in een bruisende omgeving dan zijn wij op zoek naar jou!

Alkmaar

Voor een vrolijk mannetje van 8 jaar oud zoeken we een thuisondersteuner. Hij volgt onderwijs bij Autismecentrum De Boog in Heerhugowaard.

De ondersteuning is ter ontlasting van het gezin/netwerk, en bij voorkeur op de zaterdag of zondag van 10u tot 14u. Of de vrijdagmiddag vanaf half 2.  Het jongetje heeft een verstandelijke beperking en autisme. Is daarom gebaat bij duidelijkheid, hier ontleent hij zijn veiligheid aan.

Ben jij een persoon die ervaring heeft met Autisme, en vind je het leuk om met hem op pad te gaan. Een vertrouwensband met hem op te bouwen. Lekker samen naar buiten, speeltuin/park in de buurt, jump city of Monkey town. Er is een tandem fiets in aanvraag, dus ook dat is leuk om samen te doen, wind door je haren en gezellig kletsen, want daar houd hij van. Heb je interesse? Reageer dan gaan we graag met je in gesprek.

Opperdoes

Daar woont een lieve, blije en gevoelige jongen van 9 jaar.

Overdag gaat hij naar ODC De Carrousel in Hoorn.

In het weekend is het fijn, wanneer er ter ontlasting van moeder, op zaterdag een thuisondersteuner is die tijd en aandacht voor hem heeft. Hij heeft baad bij 1 op 1 ondersteuning, dit biedt hem veiligheid.

Als thuisondersteuner is het belangrijk om goed aan te sluiten bij wat hij op dat moment nodig heeft.

Nabijheid of juist even wat meer op een afstand omdat hij overprikkeld is.

Samen naar buiten gaan vindt hij fijn.

Ook dansen en springen in de kamer geeft plezier en ontspanning.

Momenten op de iPad horen er ook bij.

Deze vrolijke jongen praat in korte zinnen en ook non-verbaal kan hij goed aangeven wat hij wil en niet wil. Wanneer hij erg onrustig of van streek is kan hij dit uiten in knijpen of slaan.

Verwijzers helpen hem om te weten waar hij aan toe is.

Venhuizen

 

Voor een leuke, gezellig jongedame van bijna 15 jaar oud zoeken wij een thuisondersteuner.

Naast een verstandelijke beperking laat dit meisje kenmerken van autisme zien.

De ondersteuning is gericht op het ontlasten van ouders.

De vraag is voor 1 of 2 middagen uit school. Je haalt haar om 14.30u op van school (Stormvogel in Hoorn) en gaat met haar naar huis. Hier ben je alleen met haar tot 18.00u. Je onderneemt activiteiten met het meisje; bouwen met lego, wandelen, een spelletje doen, koffie drinken. Het is belangrijk dat je het lijntje houdt met haar. In de schoolvakanties gaat het om 1 dag van 8.30u tot 18.00u.

Sta je stevig in je schoenen, kun je zelfstandig werken en structuur bieden en vind je het leuk om actief aan de slag te gaan? Reageer dan gaan we graag met je in gesprek.

Enkhuizen

Dit is Boaz, een vrolijke, sociale knul van 7 jaar. Samen met zijn moeder zijn wij in de omgeving van Enkhuizen op zoek naar een vlotte, geduldige thuisondersteuner.
Boaz speelt graag met en bij andere kinderen, hij heeft hier begeleiding bij nodig. Vind je het leuk om hem hierbij te ondersteunen, door bijvoorbeeld ondertiteling te verzorgen in wat er tijdens het spelen gebeurt? Dit kan bij Boaz thuis zijn maar ook wel bij een vriendje van school. Zou je het daarnaast ook leuk vinden om 1 op 1 een rondje met hem te fietsen op de tandem of samen met hem wat taalopdrachtjes van school te doen? Ben jij geduldig, kun je Boaz stimuleren als dit nodig is en uitleg geven als hij hierom vraagt, reageer dan snel. Boaz en zijn moeder vragen de ondersteuning voor de woensdagmiddag van 14.00u tot 18.00u maar het zou ook fijn zijn als je wat flexibel kunt zijn zodat de ondersteuning na overleg ook op een andere dag kan plaatsvinden. Ben jij die leuke, geduldige thuisondersteuner die wij zoeken voor Boaz?

 

Den Helder

Voor een jongetje van 9 jaar zoeken we een thuisondersteuner. Het jongetje bezoekt overdag ODC de Troubadour in Den Helder. Hij heeft een algehele ontwikkelingsachterstand, geheel ADL afhankelijk, ook rolstoelafhankelijk, en ziet slecht met beide ogen. We zoeken iemand ter ontlasting van het gezin. Iemand die op zaterdag kan ondersteunen van 10.30u tot 14.30u. Hij geniet van wandelen in de buitenlucht. Is dol op muziek. Hij communiceert door het maken van geluiden, geeft goed aan wat hij wil. Hij heeft baat bij structuur. Belangrijk is het oefenen met zijn zelfredzaamheid, zelf eten, beker vast houden. En oefenen met zijn motoriek door spel. Heb je interesse in deze vacature, gaan we graag met je in gesprek.

Alkmaar

Voor een jongen met een meervoudige beperking zoeken we iemand die thuis het gezin kan ontlasten door even de zorg over te nemen. De jongen is 10 jaar oud en geheel ADL afhankelijk, hij bezoekt overdag de Klas op Wielen. Verder heeft hij sondevoeding, en regelmatig epileptische aanvallen. De hulp is gewenst op de maandagavond van 18u tot 20u en op de zaterdag van 8u tot 12u (kan ook om de week). Het gaat om verzorging, spelen, wandelen. Heb je interesse ? Dan gaan we graag met je in gesprek.

 

 

Heerhugowaard

Voor een jonge dame van 15 jaar oud zoeken we een ondersteuner die graag vroeg op staat in de ochtend.

De ondersteuning is gewenst op de donderdag en vrijdagochtend van 6.45u tot 8.15u

Belangrijk is dat dat je in de ochtend een stukje verzorging overneemt, zodat zij zelf voldoende energie overhoud voor de rest van de dag.

Op de maandag en dinsdag ochtend werkt er ook een thuisondersteuner in de ochtend.

Ze kan goed vertellen welke hulp ze nodig heeft en aangeven hoe ze dat wil. Verder is het een gezellige jonge meid, die graag even een kletspraatje met je maakt.

Wie kan haar helpen in de vroege ochtend?

 

Heerhugowaard

Voor een lief meisje van 8 jaar oud zoeken we een thuisondersteuner. Het meisje heeft een meervoudige beperking en is geheel ADL afhankelijk. Ook heeft zij een Peg sonde. En maakt gebruik van een rolstoel.

Ze volgt speciaal onderwijs. Ze houd van reuring om zich heen. Is gek op muziek, zingen, wandelen, fietsen met de rolstoelfiets. De ondersteuning is gewenst op de zaterdag om de week. Overdag van 8u tot 12u of 9u tot 13u. Of in de avond van 17u tot 21u of 18u tot 22u. In overleg met ouders kan dit flexibel worden afgesproken. ben jij iemand met ervaring, en kan je haar uitdagen tot spel? dan gaan we graag met je in gesprek.

 

Heerhugowaard

Voor een gezin in Heerhugowaard met 2 jongeren, een jongeman van 15 jaar en een jongdame van 19 jaar met een meervoudige beperking zoeken we een thuisondersteuner, die het team wat in dit gezin werkt komt versterken.

Iemand die bekend is met de doelgroep, het werken met een tillift, douchebrancard, toedienen van medicatie en sondevoeding. Beide Jongeren zijn ADL afhankelijk.

De vraag is elke maandag in de schoolvakanties van 9u tot 13u, en 1 keer per maand op een zaterdag ochtend.

Heb je interesse dan gaan we graag met je in gesprek !

Waarland

Voor een jonge, lieve en kwetsbare meid van 15 jaar zoeken we een thuisondersteuner. De ondersteuning is gericht op de ontlasting van het gezin en gericht op de zelfredzaamheid.

Ze volgt onderwijs bij de praktijkschool. De vraag is om de week op de zaterdag overdag (tijd in overleg). Om samen met haar activiteiten te ondernemen. Dit goed afstemmen aan haar energie op dat moment. je kan samen gaan zwemmen, fietsen, iets bakken, film kijken, en samen kletsen.

 

(eventueel is het ook mogelijk op de vrijdagavond of zondag)

Mocht jij degene zijn die goed kan aansluiten, gaan we graag met je in gesprek.

 

 

 

 

Den Helder

Kom jij uit Den Helder en lijkt het je leuk om elke zaterdag een paar uurtjes met een leuke meid van bijna 12 op pad te gaan, dan zoeken we jou!

Dit lieve meisje is vliegensvlug en als ze de kans krijgt is ze weg ook, het is dus erg belangrijk dat je haar niet uit het oog verliest en dat je fysiek fit bent om eventueel achter haar aan te rennen.
Doordeweeks bezoekt het meisje ODC de Troubadour. De weekend dagen duren voor haar te lang, dus het zou mooi zijn als zij op de zaterdag lekker even weg kan met een thuisondersteuner. Je kunt heerlijk met haar gaan fietsen op de tandem, of wandelen in het bos of over het strand.

Wil je hier meer over weten bel of e-mail ons. Of denk je , hier wil ik wel voor gaan, stuur dan je cv en motivatiebrief op. We gaan graag met je in gesprek.

Is thuisondersteuning iets voor jou?
Reageer op de vacature!