Thuisondersteuners gevraagd!

Wij zijn op zoek naar thuisondersteuners, in verschillende woonplaatsen.

Je bent enthousiast, gemotiveerd en je kunt goed aansluiten bij een kind met een beperking en het gezin. Je bent op zoek naar een baan voor een aantal uurtjes per week. We nodigen je van harte uit te reageren op onze vacature en gaan graag met je in gesprek om samen te kijken of er een passende vraag voor je bij is.

Op dit moment zoeken we ondersteuners voor de volgende vragen (in volgorde van woonplaats):

Medemblik

Voor een lieve jongen van bijna 4 jaar zijn wij in Medemblik op zoek naar een thuisondersteuner die met hem een ochtend en een middag in de week op pad wil gaan. Y zit nu nog op de peuterspeelzaal en zal vanaf half januari naar sns-klas de Kameleon van ODC de Carrousel gaan. Y is een jongen met een ontwikkelingsachterstand en diagnose ASS. Het is voor moeder en zusje fijn als je met Y op pad gaat; wandelen, een boodschap doen, zwemmen of naar de speeltuin. Meenemen naar je eigen huis is na de wenperiode ook een optie. Het gaat om ondersteuning op de woensdagochtend van 9.00u tot 13.00u en een nader af te stemmen middag van 13.00u tot 17.00u. Y is een jongen die niet praat maar wel duidelijk kan maken wat hij wil. Hij leeft in zijn eigen wereldje waarbij hij jou de ene keer meer zal toelaten als de andere keer. Y heeft 24/7 toezicht nodig en ziet geen gevaar op straat en in het water. Y is niet zindelijk en heeft jouw hulp nodig bij aan- en uitkleden. Ben jij de lieve, geduldige, zorgzame thuisondersteuner waar moeder naar op zoek is? Reageer dan en samen kijken we of de match er is.

Heiloo

Voor een blije en actieve jongen van 8 jaar wonend in Heiloo zijn wij op zoek naar een thuisondersteuner die 1 of meerdere dagen van 15.30u tot 19.00u in het gezin aanwezig kan zijn. Daarnaast ligt er een vraag voor af en toe ondersteuning op de zaterdag of zondag als ouders weg zijn. M is een lieve, beweeglijke jongen met een ontwikkelingsachterstand en prikkelgevoeligheid. M gaat 5 of 6 dagen per week naar ODC de Vijfhoek in Heiloo en heeft het daar erg naar zijn zin. Activiteiten als klimmen, rennen, fietsen, glijden, schommelen en trampoline springen vindt hij heerlijk om te doen. Het contact met mensen vindt M fijn, hij kan goed duidelijk maken wanneer dit genoeg voor hem is. M praat in zinnen met twee woorden. M maakt kleine stapjes in zijn ontwikkeling, hij functioneert ongeveer op de leeftijd van 2 a 3 jaar. M is gevoelig voor sfeer en heeft baat bij structuur. Binnen het gezin zijn meerdere broertjes en een babyzusje aanwezig, evenals een hond en katten. Spreekt deze vraag je aan, neem dan contact met ons op en wie weten is er een match met het gezin!

Blokker

Voor een jongetje van 4 jaar in Blokker zijn wij op zoek naar een lieve, flexibele en betrouwbare cliëntondersteuner. Iemand die niet rookt en niet allergisch is voor honden. De vraag is voor de dinsdag van 8:00u tot 14:30u, de woensdag van 8.00u tot 12.00u in de toekomst mogelijk een uitbreiding op vrijdag van 8.00u tot 12.30u. M is enorm prikkel gevoelig en kan veel onrust laten zien. Dit uit zich in het maken van geluiden en bewegingen. M wordt een duidelijke dagstructuur aangeboden waarin het belangrijk is dat de ondersteuner goed kan kijken en hem volgt in wat hij nodig heeft om de dag zo comfortabel mogelijk voor hem te laten verlopen. Als M ontspannen is hoor je dit ook vaak in zijn geluiden en zie je dit in zijn uitstraling. M kan niet praten waardoor het soms lastig is te weten wat hij bedoelt. M heeft met alles hulp nodig, denk hierbij aan ADL/verschonen/eten en drinken aanbieden etc. M houdt van wandelen en buiten zijn (zit met wandelen in een wandelwagen) Langere afstanden wandelen zal bij de activiteiten horen. Het is nodig M te tillen omdat hij niet kan lopen. Herken je jezelf in het bovenstaande stukje en hou je van een uitdaging en een leuke baan in het gezin? Ben jij de thuisondersteuner die wij zoeken? Wees welkom, wij maken graag kennis!

Bovenkarspel

In Bovenkarspel woont een 7 jarige vrolijke jongen vol levenslust en energie. Hij heeft een brede interesse en veel behoefte aan aandacht en beweging. Op donderdagmiddag kwam zijn thuisondersteuner van 13.45u tot 17.45u leuke dingen met hem doen. Nu zij al langere tijd afwezig is, zijn wij op zoek naar een tijdelijke thuisondersteuner die het leuk vindt om met deze jongen naar buiten te gaan. Samen naar de speeltuin, tikkertje doen, samen op ontdekkingstocht naar allerlei diertjes en plantjes. Het voorspelbaar maken van de middag, balans aanbrengen in activiteiten en rustmomenten, balans aanbrengen tussen zelf-activiteiten en samen-activiteiten is belangrijk in de ondersteuning. Het is een gevoelige jongen die begeleiding en sturing nodig heeft om contact en spel af te stemmen met anderen (waaronder zijn broers) Voor ouders is het fijn als zij af en toe ook wat tips kunnen ontvangen over de opvoeding van hun jongens. Ben je graag buiten en werk je graag in een bruisende omgeving dan zijn wij op zoek naar jou!

Schermerhorn

Voor een jongen van 8 jaar, woonachtig in Schermerhorn op een boerderij, zijn wij op zoek naar een ondersteuner.

Hij heeft het Syndroom van Down, gaat 5 dagen per week naar Speciaal Onderwijs De Ruimte in Heerhugowaard. Als hij op donderdag met busvervoer thuis komt om 15.30 uur zou hij graag samen met ondersteuner activiteiten, die passend zijn bij zijn interesses en ontwikkelingsniveau, ondernemen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Om 17.30 / 18.30 uur nemen de ouders de zorg weer over.

Daarnaast zoekt hij iemand die hem op zaterdagochtend thuis ophaalt (7.45 uur) en samen met hem te water gaat tijdens zwemles in de Waardergolf in Heerhugowaard.

Daarna weer teug naar Schermerhorn om tot 10.45 uur passende activiteiten te doen.

Mocht je de zaterdag-vraag niet kunnen invullen, maar wel interesse hebben in deze ondersteuning, reageer dan toch, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Hoorn

Voor een ondernemende jongen van 9 jaar oud zijn wij op zoek naar één of meerdere ondersteuners die hem van maandag tot en met vrijdag na ODC tijd op het ODC 1 op 1 kunnen begeleiden. Deze jongen zit op ODC de Carrousel en krijgt hier gedurende de dag 1 op 1 begeleiding. Je begeleidt hem van 14.30u tot 17.30u op het ODC. Er is een achterwacht aanwezig. Er kan ook voor gekozen worden om deze jongen lopend (in de buggy) rond 16.30u/16.45u naar huis te brengen. Je doet hier ongeveer 45 minuten over. Je loopt dan zelf weer terug naar het ODC. Deze jongen krijgt gedurende de dag 1 op 1 begeleiding. Hij heeft een duidelijke en consequente begeleidingsstijl nodig. Er kan sprake zijn van fysieke agressie. Deze jongen geniet van het, onder bepaalde voorwaarden, buiten zijn. Kijken bij de treinen of auto’s, springen op de trampoline of lekker op het buitenplein rondbanjeren. Sta jij stevig in je schoenen en wil je deze jongen een fijne naschoolse tijd bieden, reageer dan!

Egmond aan Zee

Voor een ondernemend vrolijk ventje van 6 jaar oud zoeken we een thuisondersteuner.

Het is een echt buitenkind. Door zijn verstandelijke beperking een autisme heeft hij veel behoefte aan structuur en duidelijkheid. De ondersteuning is gericht op het ontlasten van het gezin. De vraag is op de woensdagmiddag 2u (na school) en op de zaterdag 2u (in overleg). Hij volgt onderwijs bij speciaal onderwijs de Alk te Alkmaar.

Ben jij ondernemend, kan je hem de nodige structuur bieden en wil je ook lekker naar buiten? Reageer dan gaan we graag met je in gesprek.

De Rijp

Voor een lief, ondernemend jongetje van 6 jaar zoeken we een thuisondersteuner ter ontlasting van het gezin. Hij volgt speciaal onderwijs bij De Alk te Alkmaar.
Hij is gebaat bij 1 op 1 begeleiding, iemand die hem duidelijkheid, overzicht en structuur kan bieden.
De ondersteuningsmomenten zijn op de vrijdag middag van 14:30 tot 17:30, hem ophalen uit school De Alk in Alkmaar, en dan met hem naar huis gaan in de Rijp.
En op de zaterdag en /of zondagochtend bij het gezin thuis 7 uur in overleg met het gezin.
Hij houdt van klauteren en klimmen, maar ziet geen gevaar.
Ben jij de ondernemende, sportieve, thuisondersteuner die met hem op pad wilt gaan.

Alkmaar

Voor een vrolijk mannetje van 8 jaar oud zoeken we een thuisondersteuner. Hij volgt onderwijs bij Autismecentrum De Boog in Heerhugowaard.

De ondersteuning is ter ontlasting van het gezin/netwerk, en bij voorkeur op de zaterdag of zondag van 10u tot 14u. Het jongetje heeft een verstandelijke beperking en autisme. Is daarom gebaat bij duidelijkheid, hier ontleent hij zijn veiligheid aan.

Ben jij een persoon die ervaring heeft met Autisme, en vind je het leuk om met hem op pad te gaan. Een vertrouwensband met hem op te bouwen. Lekker samen naar buiten, speeltuin/park in de buurt, jump city of Monkey town. Er is een tandem fiets in aanvraag, dus ook dat is leuk om samen te doen, wind door je haren en gezellig kletsen, want daar houd hij van. Heb je interesse? Reageer dan gaan we graag met je in gesprek.

Alkmaar

Voor een lief meisje van 8 jaar oud zoeken we een thuisondersteuner. Het gaat om de even weken op zaterdag voor 5 a 6u. Het meisje volgt onderwijs bij De Alk. De ondersteuning is gericht op de ontlasting van het gezin en de ontwikkeling van het meisje.

Ze is vrolijk en geniet van fietsen met de elektrische bakfiets, zwemmen, liedjes zingen. Ook mag ze met de ondersteuner mee naar huis in overleg met het gezin.

Ze heeft ASS en een verstandelijke beperking, hierdoor communiceert ze op haar eigen manier. Ze maakt nog steeds kleine stapjes en maakt duidelijk wat ze wel en niet wil.

Ze leert het beste wanneer je iets enthousiast aanbied en door veel herhaling.

Wie heeft zin om met haar op pad te gaan? Er werken nog twee ondersteuners in het gezin.

Wie heeft zin om met haar op pad te gaan? Reageer, dan gaan we met je in gesprek.

 

Alkmaar

Voor een zeer energiek, vrolijk meisje van 5 jaar oud zoeken wij een ondersteuner. Voor 3 middagen in de week 2uurtjes van 15.45u tot 17.45u, het kan op de ma/di/wo/do middag.

Ze gaat overdag naar ODC de Vijfhoek. Je vangt haar op wanneer ze met het busje thuis wordt gebracht, en gaat met haar op pad. Je houd haar buiten aan de hand, want ze is erg snel, en ziet geen gevaar. Ze houd van buiten zijn, ballorig, zwemmen. Ook kan ze wanneer er een vertrouwensband is met ouders met de ondersteuner mee naar huis.

Wie is energiek, heeft ervaring met ASS en wil met deze lieve meid op pad gaan?

Wanneer je maar twee middagen kan bieden gaan we ook graag met je in gesprek.

Broek op Langedijk (2)

Voor een jongetje van 4 jaar, zoeken we een ondersteuner die op de zaterdagochtend met hem  op pad kan gaan. Even lekker in de bakfiets een rondje maken, even spelen, zodat ouders ontlast worden. Hij heeft continu toezicht en aansturing nodig.
Hij is achter in  zijn ontwikkeling.
Wie heeft zin om even lekker met deze  kanjer op pad te gaan? Mocht je liever om de week ondersteunen gaan we ook graag met je in gesprek.

Castricum

Voor een jongetje van 9 jaar oud zijn we op zoek naar een thuisondersteuner. Het jongetje heeft een verstandelijke beperking en Autisme. Overdag bezoekt hij ODC de Vijfhoek in Heiloo. In het gezin is op de donderdag al een thuisondersteuner werkzaam. We zoeken nog 1 of 2 personen erbij om dit gezin te ontlasten. Voor de dinsdagmiddag van 15.15u tot 18.45u/1900u 3,5u per week. En dezelfde persoon, maar mag ook iemand anders zijn 2u per week,  1 keer per 2 weken op de vrijdagmiddag (3u) of op de zaterdagochtend (5u).  Het jongetje gaat graag naar buiten, het is belangrijk dat je hem buiten een hand geeft hij heeft nabijheid nodig. Hij gaat graag naar een speeltuintje in de buurt klimmen en klauteren, of treinen kijken. Ook heeft het gezin een tandem, en gaat hij graag met je fietsen. Hij kan zelf niet praten maar begrijpt best veel van de gesproken taal. Heb jij interesse? Dan gaan we graag met je in gesprek.

 

Schagen

Voor een blije, lieve knul van 7 uit Schagen zoeken we een ervaren ondersteuner voor op de donderdagmiddag van 15 tot 17:30 bij hem thuis en eens per maand op zaterdag bij de thuisondersteuner thuis (tijd in overleg).
Het jongetje vind het erg fijn om buiten te zijn. Naar de speeltuin, het bos of het strand. Binnen vind hij het moeilijker zichzelf te vermaken. Het is belangrijk om goed aan te sluiten bij hem. Altijd een lijntje hebben met hem. Het jongetje spreekt niet, maar kan wel goed duidelijk maken wat hij wil. Onvoorwaardelijk zijn, in contact met hem, liefdevol en warm, hij moet zich geaccepteerd voelen, ook al is hij niet zo wederkerig. Bij hem aansluiten, zonder verwachting, is wat ouders zoeken in een ondersteuner voor hun zoontje.
Kun jij hem duidelijkheid, structuur en veiligheid bieden? Ben je actief en ga je graag naar buiten? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Opperdoes

Daar woont een lieve, blije en gevoelige jongen van 9 jaar.

Overdag gaat hij naar ODC De Carrousel in Hoorn.

Als hij thuis komt is het fijn, wanneer er ter ontlasting van moeder, een thuisondersteuner is die tijd en aandacht  voor hem heeft. Hij heeft baat bij 1 op 1 ondersteuning, dit biedt hem veiligheid.

Als thuisondersteuner is het belangrijk om goed aan te sluiten bij wat hij op dat moment nodig heeft.

Nabijheid of juist even wat meer op een afstand omdat hij overprikkeld is.

 

Samen naar buiten gaan vindt hij fijn.

Ook dansen en springen in de kamer geeft plezier en ontspanning.

Momenten op de iPad horen er ook bij.

 

Deze vrolijke jongen praat in korte zinnen en ook non-verbaal kan hij goed aangeven wat hij wil en niet wil. Wanneer hij erg onrustig of van streek is kan hij dit uiten in knijpen of slaan.

Verwijzers helpen hem om te weten waar hij aan toe is.

 

De dagen kunnen in overleg ( ma, di, woe, do vrij)

het gaat om 3x per week van 15:30 tot 17:30.

Zwaag

Voor twee energieke jongetjes van 4 en 5 jaar oud zoeken we thuisondersteuners.

(Liefst twee personen per avond)

De vraag is 1 keer per maand op een avond van 17u tot 22u. Beide jongens hebben een ontwikkelingsachterstand en Autisme. Dit maakt de opvoeding voor ouders erg intensief. Beide jongens bezoeken overdag ODC de Carrousel. De jongetjes zijn vrolijk en volop op ontdekkingsreis, maar zien geen gevaar. Je bent dus steeds alert en helpt ze de wereld beter te begrijpen waardoor ze zich veilig voelen bij jou. Ouders hebben het echt nodig om 1 keer per maand ontlast te worden, omdat de jongens continu een beroep op hun doen.

Ben jij geduldig, begripvol? Neem je initiatief, ben je een aanpakker? Heel fijn want dat is wat het gezin nodig heeft iemand die het even overneemt.

We gaan graag met je in gesprek!

Venhuizen

 

Voor een leuke, gezellig jongedame van bijna 15 jaar oud zoeken wij een thuisondersteuner.

Naast een verstandelijke beperking laat dit meisje kenmerken van autisme zien.

De ondersteuning is gericht op het ontlasten van ouders.

De vraag is voor 2 middagen uit school. Je haalt haar om 14.30u op van school (Stormvogel in Hoorn) en gaat met haar naar huis. Hier ben je alleen met haar tot 18.00u. Je onderneemt activiteiten met het meisje; bouwen met lego, wandelen, een spelletje doen, koffie drinken. Het is belangrijk dat je het lijntje houdt met haar. In de schoolvakanties gaat het om 1 dag van 8.30u tot 18.00u.

Sta je stevig in je schoenen, kun je zelfstandig werken en structuur bieden en vind je het leuk om actief aan de slag te gaan? Reageer dan gaan we graag met je in gesprek.

Enkhuizen

Ben jij die leuke, geduldige thuisondersteuner die wij zoeken voor Boaz?

 

Dit is Boaz, een vrolijke, sociale knul van 7 jaar. Samen met zijn ouders zijn wij in de omgeving van Enkhuizen op zoek naar een vlotte, geduldige thuisondersteuner.
Boaz speelt graag met en bij andere kinderen, hij heeft hier begeleiding bij nodig. Vind je het leuk om hem hierbij te ondersteunen, door bijvoorbeeld ondertiteling te verzorgen in wat er tijdens het spelen gebeurt? Dit kan bij Boaz thuis zijn maar ook wel bij een vriendje van school. Zou je het daarnaast ook leuk vinden om 1 op 1 een rondje met hem te fietsen op de tandem of samen met hem wat taalopdrachtjes van school te doen? Ben jij geduldig, kun je Boaz stimuleren als dit nodig is en uitleg geven als hij hierom vraagt, reageer dan snel. Boaz en zijn ouders vragen de ondersteuning voor de dinsdag- of woensdagmiddag van 14.00u tot 18.00u maar het zou ook fijn zijn als je wat flexibel kunt zijn zodat de ondersteuning na overleg ook op een andere dag kan plaatsvinden.

Den Helder

Voor een jongetje van 9 jaar zoeken we een thuisondersteuner. Het jongetje bezoekt overdag ODC de Troubadour in Den Helder. Hij heeft een algehele ontwikkelingsachterstand, geheel ADL afhankelijk, ook rolstoelafhankelijk, en ziet slecht met beide ogen. We zoeken iemand ter ontlasting van het gezin. Iemand die op zaterdag kan ondersteunen van 10.30u tot 14.30u. Hij geniet van wandelen in de buitenlucht. Is dol op muziek. Hij communiceert door het maken van geluiden, geeft goed aan wat hij wil. Hij heeft baat bij structuur. Belangrijk is het oefenen met zijn zelfredzaamheid, zelf eten, beker vast houden. En oefenen met zijn motoriek door spel. Heb je interesse in deze vacature, gaan we graag met je in gesprek.

Hoorn

Voor een meisje van 6 jaar oud zoeken we een thuisondersteuner, op 1 middag 2 uurtjes en op za 2 uurtjes, tijden in overleg met het gezin. De ondersteuning is ter ontlasting van het gezin. Door haar verstandelijke beperking en autisme heeft ze steeds toezicht nodig, ziet geen gevaar. Overdag bezoekt ze ODC de Carrousel.

Ze vind het leuk om naar buiten te gaan, naar de kinderboerderij, speeltuintje, zwembad.

Bij veranderingen, ontstaat er onrust bij haar en kan ze boos worden en gaan huilen.

Wil jij het gezin ondersteunen en met haar op pad, gaan we graag met je in gesprek.

 

 

 

Hoorn

Voor Noah van bijna 6 jaar zijn wij in Hoorn op zoek naar een sportieve thuisondersteuner die met hem op de zaterdag op pad wil gaan. De vraag is 4 uur per week. De inzet is flexibel, dus de ene week een zaterdagmiddag en mogelijk ook een keer een hele dag zodat zijn ouders tijd hebben om samen iets leuks te ondernemen. Dit alles in overleg met elkaar. Noah vindt het heerlijk om samen buiten actief bezig te zijn; kilometers fietsen, wandelen en bijvoorbeeld een keer zwemmen in open water. Je kunt met hem ook prima een dagje de stad in. Noah houdt van fysieke inspanning maar heeft jou nodig om te stoppen. Wij zoeken een thuisondersteuner die sterk in zijn of haar schoenen staat. Overgangsmomenten kunnen lastig zijn voor Noah net als onverwachte gebeurtenissen. Door duidelijk te zijn in wat je van hem verwacht en hem de nabijheid te bieden geef je hem net dat zetje om weer verder te kunnen. Noah heeft een fascinatie voor alles wat draait. Noah heeft gedurende de dag het lijntje nodig van de volwassenen om hem heen, hij vraagt hierin continu de aandacht. Het is een heerlijk joch wat geniet van samenspelen met andere kinderen en graag helpt en wil leren.

 

 

Heerhugowaard

Voor een jonge dame van 15 jaar oud zoeken we een ondersteuner die graag vroeg op staat in de ochtend.

De ondersteuning is gewenst op de donderdag en vrijdagochtend van 6.45u tot 8.15u

Belangrijk is dat dat je in de ochtend een stukje verzorging overneemt, zodat zij zelf voldoende energie overhoud voor de rest van de dag.

Op de maandag en dinsdag ochtend werkt er ook een thuisondersteuner in de ochtend.

Ze kan goed vertellen welke hulp ze nodig heeft en aangeven hoe ze dat wil. Verder is het een gezellige jonge meid, die graag even een kletspraatje met je maakt.

Wie kan haar helpen in de vroege ochtend?

 

Heerhugowaard

Voor een gezin in Heerhugowaard met 2 jongeren, een jongeman van 15 jaar en een jongdame van 19 jaar met een meervoudige beperking zoeken we een thuisondersteuner, die het team wat in dit gezin werkt komt versterken.

Iemand die bekend is met de doelgroep, het werken met een tillift, douchebrancard, toedienen van medicatie en sondevoeding. Beide Jongeren zijn ADL afhankelijk.

De vraag is elke maandag in de schoolvakanties van 9u tot 13u, en 1 keer per maand op een zaterdag ochtend.

Heb je interesse dan gaan we graag met je in gesprek !

Waarland

Voor een jonge, lieve en kwetsbare meid van 15 jaar zoeken we een thuisondersteuner. De ondersteuning is gericht op de ontlasting van het gezin en gericht op de zelfredzaamheid.

Ze volgt onderwijs bij de praktijkschool. De vraag is om de week op de zaterdag overdag (tijd in overleg). Om samen met haar activiteiten te ondernemen. Dit goed afstemmen aan haar energie op dat moment. je kan samen gaan zwemmen, fietsen, iets bakken, film kijken, en samen kletsen.

 

(eventueel is het ook mogelijk op de vrijdagavond of zondag)

Mocht jij degene zijn die goed kan aansluiten, gaan we graag met je in gesprek.

 

 

 

 

Den Helder

Kom jij uit Den Helder en lijkt het je leuk om elke zaterdag een paar uurtjes met een leuke meid van bijna 12 op pad te gaan, dan zoeken we jou!

Dit lieve meisje is vliegensvlug en als ze de kans krijgt is ze weg ook, het is dus erg belangrijk dat je haar niet uit het oog verliest en dat je fysiek fit bent om eventueel achter haar aan te rennen.
Doordeweeks bezoekt het meisje ODC de Troubadour. De weekend dagen duren voor haar te lang, dus het zou mooi zijn als zij op de zaterdag lekker even weg kan met een thuisondersteuner. Je kunt heerlijk met haar gaan fietsen op de tandem, of wandelen in het bos of over het strand.

Wil je hier meer over weten bel of e-mail ons. Of denk je , hier wil ik wel voor gaan, stuur dan je cv en motivatiebrief op. We gaan graag met je in gesprek.

Is thuisondersteuning iets voor jou?
Reageer op de vacature!