Thuisondersteuners gevraagd!

Wij zijn op zoek naar thuisondersteuners, in verschillende woonplaatsen.

Je bent enthousiast, gemotiveerd en je kunt goed aansluiten bij een kind met een beperking en het gezin. Je bent op zoek naar een baan voor een aantal uurtjes per week. We nodigen je van harte uit te reageren op onze vacature en gaan graag met je in gesprek om samen te kijken of er een passende vraag voor je bij is.

Op dit moment zoeken we ondersteuners voor de volgende vragen (in volgorde van woonplaats):

Obdam

Voor Luuk, een vrolijke spring in het veld, van 4 jaar zijn wij op zoek naar een thuisondersteuner voor de woensdagmiddag van 13.00u tot 17.00u of de zaterdagochtend/middag.

Luuk woont met zijn ouders in Obdam, de ondersteuning vindt plaats bij hem thuis. Luuk gaat overdag nu nog naar het IKEC, na de zomervakantie stopt dit en waar hij dan naartoe gaat is nog niet bekend. Luuk is een jongen met veel energie en weinig concentratie, hij geniet ontzettend van buiten zijn, naar de speeltuin gaan, maar ook van samen liedjes zingen en boekjes lezen. Luuk kan zichzelf goed vermaken, er zijn echter ook momenten dat het allemaal even niet lukt en dat Luuk verdrietig wordt. Hij is dan moeilijk op andere gedachten te brengen. Op dit moment wordt onderzoek gedaan door Parlan. Wat wel al duidelijk is, is dat Luuk het nodig heeft dat je hem volgt, veel herhaalt, hem structuur biedt, rustig blijft en voorspelbaar bent. Heb jij een lange adem, kun je snel schakelen en bijvoorbeeld onverwacht een sprintje trekken als Luuk zich tijdens het wandelen losrukt? Geniet jij ook zo van het buiten zijn maar ook van boekjes lezen en zingen? Neem dan snel contact op dan gaan wij kijken of er een match is met deze vrolijkerd.

Hoorn

Voor twee broertjes van 5 en 6 jaar oud zijn wij op zoek naar een thuisondersteuner die hen twee middagen na ODC tijd wil begeleiden op het ODC Carrousel in Hoorn). De dagen gaan in overleg. A, de oudste van de twee speelt op belevingsnivo, hij is vooral bezig om te ontdekken. A komt graag bij je zitten, hij praat niet en maakt door de inzet van lichaamstaal duidelijk wat hij wil. N, de jongste van de twee, is veel in beweging, vraagt om stoeien en kriebelen en heeft behoefte aan stevige/diepe druk. N brabbelt wat. Beide kinderen staan op de wachtlijst voor diagnostisch onderzoek waarbij er vermoedens zijn van ASS en een lagere SEO. Het zijn twee heerlijke jongens die fijn kunnen spelen. De werktijden zijn van 15.00u tot ongeveer 18.00u. Heb je nog wat uurtjes over en lijkt het je leuk om op een locatie te ondersteunen dan horen wij graag snel van je!

Blokker/Hoorn

Hamza is een vrolijke, actieve knul, hij wordt in juli 6 jaar. Hij gaat overdag naar de Vlinders, een groep van ODC de Carrousel. Voor Hamza zijn wij, samen met zijn ouders, op zoek naar een thuisondersteuner die hem op maandag en woensdag thuis in Blokker of op de hoofdlocatie van het ODC in Hoorn wil begeleiden van 15.30u tot 18.30u. Hamza is gek op muziek, puzzelen en spelen met autootjes. Ook buiten spelen vindt hij leuk. Hamza heeft autisme en dit betekent dat hij behoefte heeft aan structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid. Hamza is een actieve jongen die je ook wel in de gaten moet houden, hij heeft de neiging om weg te lopen. Hamza heeft een lage sociaal emotionele ontwikkelingsleeftijd, samenspelen is nog lastig, het liefst speelt hij alleen. Hamza praat niet, spreekt wel enkele woordjes, hij is niet zindelijk. Als je Hamza thuis wil ondersteunen dan vang je hem op uit de bus en breng je alleen de middag met hem door. Ouders komen tussen 18:00 en 18:30 thuis en nemen het dan weer van je over. Kies je ervoor om op het ODC te ondersteunen dan doe je dit mogelijk met nog een collega en ondersteunen jullie samen enkele kinderen. Spreekt deze leuke vraag je aan, reageer dan snel!

Opmeer

Voor een kleine ondernemende jongen van bijna 3 jaar zijn wij op zoek naar een thuisondersteuner die met Ruben leuke dingen wil ondernemen en daarmee het gezin ontlast. De vraag is er voor de maandag, dinsdag en eventueel de donderdag. Tijden gaan in overleg met het gezin. Iedere vorm van ontlasting is welkom! Ruben heeft een prikkelverwerkingsstoornis en vermoedelijk autisme. Hij kent al een paar woordjes. Ruben maakt geen oogcontact en kijkt je niet aan als je tegen hem praat. Hij komt je halen als hij iets van je nodig heeft. Ruben kan boze buien hebben waarbij hij fysiek ook erg sterk kan zijn. Ruben vindt veel dingen leuk: samen boekjes lezen en tellen of lekker naar buiten. Als jullie buiten zijn, is het zaak goed op te letten dat Ruben niet wegloopt, hij is namelijk vliegensvlug. Ben jij iemand die mee wil draaien in het gezin, het leuk vindt om naar buiten te gaan met Ruben, hem kan volgen in zijn spel en goed kan aanvoelen wanneer je hem even met rust moet laten? Ben je daarnaast ook nog fysiek sterk en fit? Neem dan contact met ons op!

Hoorn

Voor Jace van 6 jaar oud zijn wij op zoek naar een ondersteuner die hem op de dinsdag- en woensdagmiddag op het ODC in Hoorn zou willen begeleiden. De tijden zijn van 15.15u tot 17.15u

Jace is een vrolijke knul die overdag een van de buitenlocaties van de Carrousel bezoekt. Hij is gek op het spelen met duplo en ander materiaal. De ondersteuning vindt plaats op het ODC waar ook nog een ander kind ondersteuning krijgt vanuit Kind en Gezin. Kun jij Jace de veiligheid, structuur en voorspelbaarheid geven die hij nodig heeft en vind je het leuk om op het ODC de ondersteuning te bieden, reageer dan snel dan gaan we kijken of de klik er is tussen Jace, zijn ouders en jou

 

Obdam

Voor Sam (4 jaar) en Mees (6 jaar), twee lieve en ondernemende broertjes, zijn wij in Obdam op zoek naar een thuisondersteuner.  De vraag is voor de zaterdag van 17.00u tot 22.00u. Sam en Mees hebben beide veel behoefte aan structuur en voorspelbaarheid. Sam en Mees vinden het leuk om te klimmen en te klauteren. Buiten op de trampoline en de schommel te spelen. Maar ook filmpjes kijken, muziek luisteren, puzzels en dieren vinden ze leuk. Ben je actief, kun je structuur en voorspelbaarheid bieden? Reageer dan op deze vraag!

Heiloo

Voor een blije en actieve jongen van 8 jaar wonend in Heiloo zijn wij op zoek naar een thuisondersteuner voor ondersteuning op de zaterdagochtend- of -middag. M is een lieve, beweeglijke jongen met een ontwikkelingsachterstand en prikkelgevoeligheid. M gaat 5 of 6 dagen per week naar ODC de Vijfhoek in Heiloo en heeft het daar erg naar zijn zin. Activiteiten als klimmen, rennen, fietsen, glijden, schommelen en trampoline springen vindt hij heerlijk om te doen. Het contact met mensen vindt M fijn, hij kan goed duidelijk maken wanneer dit genoeg voor hem is. M praat in zinnen met twee woorden. M maakt kleine stapjes in zijn ontwikkeling, hij functioneert ongeveer op de leeftijd van 2 a 3 jaar. M is gevoelig voor sfeer en heeft baat bij structuur. Binnen het gezin zijn meerdere broertjes en een babyzusje aanwezig, evenals een hond en katten. Spreekt deze vraag je aan, neem dan contact met ons op en wie weten is er een match met het gezin!

Blokker

Voor een jongetje van 4 jaar in Blokker zijn wij op zoek naar een lieve, flexibele en betrouwbare cliëntondersteuner. Iemand die niet rookt en niet allergisch is voor honden. De vraag is voor de woensdag van 8.00u tot 12.00u in de toekomst mogelijk een uitbreiding op vrijdag van 8.00u tot 12.30u. M is enorm prikkel gevoelig en kan veel onrust laten zien. Dit uit zich in het maken van geluiden en bewegingen. M wordt een duidelijke dagstructuur aangeboden waarin het belangrijk is dat de ondersteuner goed kan kijken en hem volgt in wat hij nodig heeft om de dag zo comfortabel mogelijk voor hem te laten verlopen. Als M ontspannen is hoor je dit ook vaak in zijn geluiden en zie je dit in zijn uitstraling. M kan niet praten waardoor het soms lastig is te weten wat hij bedoelt. M heeft met alles hulp nodig, denk hierbij aan ADL/verschonen/eten en drinken aanbieden etc. M houdt van wandelen en buiten zijn (zit met wandelen in een wandelwagen) Langere afstanden wandelen zal bij de activiteiten horen. Het is nodig M te tillen omdat hij niet kan lopen. Herken je jezelf in het bovenstaande stukje en hou je van een uitdaging en een leuke baan in het gezin? Ben jij de thuisondersteuner die wij zoeken? Wees welkom, wij maken graag kennis!

Bovenkarspel

In Bovenkarspel woont een 7 jarige vrolijke jongen vol levenslust en energie. Hij heeft een brede interesse en veel behoefte aan aandacht en beweging. Op donderdagmiddag kwam zijn thuisondersteuner van 13.45u tot 17.45u leuke dingen met hem doen. Nu zij al langere tijd afwezig is, zijn wij op zoek naar een tijdelijke thuisondersteuner die het leuk vindt om met deze jongen naar buiten te gaan. Samen naar de speeltuin, tikkertje doen, samen op ontdekkingstocht naar allerlei diertjes en plantjes. Het voorspelbaar maken van de middag, balans aanbrengen in activiteiten en rustmomenten, balans aanbrengen tussen zelf-activiteiten en samen-activiteiten is belangrijk in de ondersteuning. Het is een gevoelige jongen die begeleiding en sturing nodig heeft om contact en spel af te stemmen met anderen (waaronder zijn broers) Voor ouders is het fijn als zij af en toe ook wat tips kunnen ontvangen over de opvoeding van hun jongens. Ben je graag buiten en werk je graag in een bruisende omgeving dan zijn wij op zoek naar jou!

Opperdoes

Daar woont een lieve, blije en gevoelige jongen van 9 jaar.

Overdag gaat hij naar ODC De Carrousel in Hoorn.

In het weekend is het fijn, wanneer er ter ontlasting van moeder, op zaterdag een thuisondersteuner is die tijd en aandacht voor hem heeft. Hij heeft baad bij 1 op 1 ondersteuning, dit biedt hem veiligheid.

Als thuisondersteuner is het belangrijk om goed aan te sluiten bij wat hij op dat moment nodig heeft.

Nabijheid of juist even wat meer op een afstand omdat hij overprikkeld is.

Samen naar buiten gaan vindt hij fijn.

Ook dansen en springen in de kamer geeft plezier en ontspanning.

Momenten op de iPad horen er ook bij.

Deze vrolijke jongen praat in korte zinnen en ook non-verbaal kan hij goed aangeven wat hij wil en niet wil. Wanneer hij erg onrustig of van streek is kan hij dit uiten in knijpen of slaan.

Verwijzers helpen hem om te weten waar hij aan toe is.

Venhuizen

 

Voor een leuke, gezellig jongedame van bijna 15 jaar oud zoeken wij een thuisondersteuner.

Naast een verstandelijke beperking laat dit meisje kenmerken van autisme zien.

De ondersteuning is gericht op het ontlasten van ouders.

De vraag is voor 1 of 2 middagen uit school. Je haalt haar om 14.30u op van school (Stormvogel in Hoorn) en gaat met haar naar huis. Hier ben je alleen met haar tot 18.00u. Je onderneemt activiteiten met het meisje; bouwen met lego, wandelen, een spelletje doen, koffie drinken. Het is belangrijk dat je het lijntje houdt met haar. In de schoolvakanties gaat het om 1 dag van 8.30u tot 18.00u.

Sta je stevig in je schoenen, kun je zelfstandig werken en structuur bieden en vind je het leuk om actief aan de slag te gaan? Reageer dan gaan we graag met je in gesprek.

Den Helder

Voor een jongetje van 9 jaar zoeken we een thuisondersteuner. Het jongetje bezoekt overdag ODC de Troubadour in Den Helder. Hij heeft een algehele ontwikkelingsachterstand, geheel ADL afhankelijk, ook rolstoelafhankelijk, en ziet slecht met beide ogen. We zoeken iemand ter ontlasting van het gezin. Iemand die op zaterdag kan ondersteunen van 10.30u tot 14.30u. Hij geniet van wandelen in de buitenlucht. Is dol op muziek. Hij communiceert door het maken van geluiden, geeft goed aan wat hij wil. Hij heeft baat bij structuur. Belangrijk is het oefenen met zijn zelfredzaamheid, zelf eten, beker vast houden. En oefenen met zijn motoriek door spel. Heb je interesse in deze vacature, gaan we graag met je in gesprek.

Alkmaar

Voor een jongen met een meervoudige beperking zoeken we iemand die thuis het gezin kan ontlasten door even de zorg over te nemen. De jongen is 10 jaar oud en geheel ADL afhankelijk, hij bezoekt overdag de Klas op Wielen. Verder heeft hij sondevoeding, en regelmatig epileptische aanvallen. De hulp is gewenst op de ma op de zaterdag 4uur van 8u tot 12u in overleg is mogelijk. (kan ook om de week). Het gaat om verzorging, spelen, wandelen. Heb je interesse ? Dan gaan we graag met je in gesprek.

 

 

Heerhugowaard

Voor een jonge dame van 16 jaar oud zoeken we een ondersteuner die graag vroeg op staat in de ochtend.

De ondersteuning is gewenst op de donderdag en vrijdagochtend van 6.45u tot 8.15u

Belangrijk is dat dat je in de ochtend een stukje verzorging overneemt, zodat zij zelf voldoende energie overhoud voor de rest van de dag.

Op de maandag en dinsdag ochtend werkt er ook een thuisondersteuner in de ochtend.

Ze kan goed vertellen welke hulp ze nodig heeft en aangeven hoe ze dat wil. Verder is het een gezellige jonge meid, die graag even een kletspraatje met je maakt.

Wie kan haar helpen in de vroege ochtend?

 

Heerhugowaard

Voor een gezin in Heerhugowaard met 2 jongeren, een jongeman van 17 jaar en een jongdame van 20 jaar met een meervoudige beperking zoeken we een thuisondersteuner, die het team wat in dit gezin werkt komt versterken.

Iemand die bekend is met de doelgroep, het werken met een tillift, douchebrancard, toedienen van medicatie en sondevoeding. Beide Jongeren zijn ADL afhankelijk.

De vraag is van 9u tot 13u, 1 keer per maand op een zaterdag ochtend.

Heb je interesse dan gaan we graag met je in gesprek !

Waarland

Voor een jonge, lieve en kwetsbare meid van 15 jaar zoeken we een thuisondersteuner. De ondersteuning is gericht op de ontlasting van het gezin en gericht op de zelfredzaamheid.

Ze volgt onderwijs bij de praktijkschool. De vraag is om de week op de zaterdag overdag (tijd in overleg). Om samen met haar activiteiten te ondernemen. Dit goed afstemmen aan haar energie op dat moment. je kan samen gaan zwemmen, fietsen, iets bakken, film kijken, en samen kletsen.

 

(eventueel is het ook mogelijk op de vrijdagavond of zondag)

Mocht jij degene zijn die goed kan aansluiten, gaan we graag met je in gesprek.

 

 

 

 

Den Helder

Kom jij uit Den Helder en lijkt het je leuk om elke zaterdag een paar uurtjes met een leuke meid van bijna 12 op pad te gaan, dan zoeken we jou!

Dit lieve meisje is vliegensvlug en als ze de kans krijgt is ze weg ook, het is dus erg belangrijk dat je haar niet uit het oog verliest en dat je fysiek fit bent om eventueel achter haar aan te rennen.
Doordeweeks bezoekt het meisje ODC de Troubadour. De weekend dagen duren voor haar te lang, dus het zou mooi zijn als zij op de zaterdag lekker even weg kan met een thuisondersteuner. Je kunt heerlijk met haar gaan fietsen op de tandem, of wandelen in het bos of over het strand.

Wil je hier meer over weten bel of e-mail ons. Of denk je , hier wil ik wel voor gaan, stuur dan je cv en motivatiebrief op. We gaan graag met je in gesprek.

Is thuisondersteuning iets voor jou?
Reageer op de vacature!