Lia, via ondersteuner dagelijkse zorg naar de functie van cliëntbegeleider

Dit interview met Lia van Atten is ongeveer twee jaar geleden gepubliceerd. Inmiddels is Lia van functie veranderd en ze is nu cliëntbegeleider bij Esdégé-Reigersdaal. Het onderstaande verhaal is dus nog uit de tijd dat Lia ondersteuner dagelijkse zorg was op cluster Zonneheuvel.

“Laatst was ik een weekje vrij. Toen ik weer terug was op het werk vloog Tannie me om de hals.” “Wat fijn dat je er weer bent, ik heb je zo gemist!” “Dat zegt eigenlijk alles. Het is zo puur wat je van de mensen hier krijgt.”

Sprong naar de zorg

“Vroeger werkte ik in winkels en in de horeca. Ik had wel altijd al veel contact met mensen en daar houd ik ook van. De clustermanager van Zonneheuvel had met spoed een ondersteuner dagelijkse zorg nodig en vroeg of ik het zag zitten om hier te komen werken. Hij vond het echt iets voor mij. Mijn gezin zei ook gelijk dat het helemaal bij me zou passen. Hoewel ik nog nooit aan mezelf in de zorg had gedacht, heb ik de sprong gewaagd. En ik ben zo blij dat ik het gedaan heb! Ik voelde me al heel snel op mijn plek.”

Dit had ik veel eerder moeten doen!

Soms ook lastig

“Soms vind ik het ook wel lastig hoor. Ik werk ook bij mensen die regelmatig de hele dag hun bed niet uit komen. Dat vond ik in het begin wel moeilijk maar langzaamaan begin ik hen steeds beter te begrijpen. Ik praat veel met collega’s om te leren wat er in die koppies om gaat. Heel interessant. Ik werk hier nog maar 5 maanden maar het is zo gaaf, dit had ik veel eerder moeten doen.”

Meer verhalen over Cliëntbegeleider, Ondersteuner dagelijkse zorg

Ondersteuner dagelijkse zorg:
“Ik ben chef ei en vind het enig”

Via een schoonmaakbedrijf werkte Mirjam Schouten op locatie De Dreef in Heerhugowaard. Toen ze een keer omhoog zaten en ze mocht invallen als Ondersteuner dagelijkse zorg (voorheen ADA-medewerker), dacht ze: 'maar dit is leuk!'

Lees verder

Blijven plakken na je stage

Alle stagiairs van de Mantelmeeuw zijn de afgelopen 10 jaar blijven plakken. In gesprek met drie van die 'plakkers', die zich onder de vleugels van de Alkmaarse meeuw definitief hebben genesteld in het team.

Lees verder
bekijk alle verhalen