Verhalen van onze medemensen

Hoe ervaren zij het werk bij Esdégé-Reigersdaal?

Onze collega’s zijn er in de eerste plaats voor onze cliënten. Of ze nu werken als (cliënt)begeleider, huishoudelijk ondersteuner, clustermanager, adviseur, behandelaar of in een andere rol.

Maar we verdiepen ons natuurlijk ook graag in elkaar. Lees hier de verhalen van onze collega’s over het werken bij Esdégé-Reigersdaal.

Nieuwkomer Abod werkt sinds drie jaar bij Het Erf

Een persoonlijk verhaal van een trotse begeleider. Over de raketaanvallen in Syrië, het leven in het AZC en het leren van de Nederlandse taal. Abod Al Mohamad werkt nu al drie jaar als begeleider bij Het Erf in Heerhugowaard.

Lees verder

Suzan is diëtist én leefstijlcoach:
Een grabbelton met beweegideeën

Een enorme plastic box met materialen. Ernaast staat Suzan Nieman, diëtist bij Esdégé-Reigersdaal en tegenwoordig ook leefstijlcoach. Wat kun je allemaal doen met pionnetjes, parachutedoek, zachte ballen, plastic ringen en ‘voetstapjes’?!

Lees verder

Ondersteuner dagelijkse zorg:
“Ik ben chef ei en vind het enig”

Via een schoonmaakbedrijf werkte Mirjam Schouten op locatie De Dreef in Heerhugowaard. Toen ze een keer omhoog zaten en ze mocht invallen als Ondersteuner dagelijkse zorg (voorheen ADA-medewerker), dacht ze: 'maar dit is leuk!'

Lees verder

Daniëlle is talentpooler:
“het is één grote ontdekkingsreis”

Wat ga je doen als je vanwege lichamelijke klachten het kappersvak niet meer kunt uitoefenen? Uit alle testen bleek dat de zorg het beste zou passen. En die uitslag klopt als een bus. “Ik had nooit verwacht dat ik dit werk zo leuk zou vinden!”

Lees verder

Blijven plakken na je stage

Alle stagiairs van de Mantelmeeuw zijn de afgelopen 10 jaar blijven plakken. In gesprek met drie van die 'plakkers', die zich onder de vleugels van de Alkmaarse meeuw definitief hebben genesteld in het team.

Lees verder

Marcel Boerrigter, clustermanager

Met meer dan 200 locaties en ruim 3000 cliënten kun je wel stellen dat Esdégé-Reigersdaal een grote organisatie is. Toch merk je daar weinig van. We werken samen in kleine clusters. Als clustermanager geef je leiding aan zo’n cluster.

Lees verder

Francien: mijn stage op De Steg als medewerker (verpleegkunde)

Francien Broersma (22) liep, in het kader van haar mbo-opleiding verpleegkunde, haar twintig-weken-stage bij de Steg (cluster Boterbloem erf in Heerhugowaard).

Lees verder

Van Zuidas naar zorg

Van Zuidas naar de zorg, Alisa maakte die overstap en werkt als begeleider bij Lady Skillz in Den Helder. Haar werkdagen zien er nu totaal anders uit. Heimwee naar het commerciële bedrijfsleven heeft ze niet!

Lees verder

Stage lopen bij Esdégé-Reigersdaal: Paula en Larissa

Ze volgden allebei de mbo-opleiding en nu ook de hbo-opleiding SMD (Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening). Vriendinnen Paula en Larissa hebben het bij Esdégé-Reigersdaal helemaal gevonden.

Lees verder

Connie Roos, van vrijwilliger tot senior

Connie Roos (47) begon ooit als vrijwilliger bij de locatie Rivierenbuurt (WonenMet). Wilde wat anders, iets betekenen. Voor een ander en daarmee voor zichzelf. Nu is ze senior.

Lees verder

Brenda Bles van stagiaire naar clustermanager

Zestien jaar geleden liep ze stage als begeleider. Nu is ze clustermanager. Is die route voor een handvol weggelegd? Brenda Bles vindt van niet: “Je krijgt het niet aangereikt, maar als je de ambitie hebt, zijn er mogelijkheden genoeg.”

Lees verder

De jonge honden van de Nachtzorg

Susan de Wit (21) en Suzanne Kant (24) zijn de ‘jonge honden’ van de Nachtzorg, opererend vanuit Heerhugowaard.

Lees verder

Werken als begeleider

Het werken op Activiteitencentrum Buitenhof is zeer afwisselend. Barry Schipper (35), Dave Hollanders (38) en Simone Dekker (31) vertellen over de manier waarop zij cliënten ondersteunen.

Lees verder

Karin de Wit, zij-instromer: Van de bloemen naar de naalden

Karin de Wit gaf jarenlang survivaltraining als vrijwilliger. Ook kinderen uit het speciaal onderwijs. “Een van de trainers zei eens: ‘joh, jij hebt zo’n goede klik met die kinderen, daar moet je iets mee doen’. En die opmerking plantte een zaadje...

Lees verder

Denise: “De FlexXtra is voor mij uitdagend en daar houd ik van”

Denise Smit (46) werkte eerst bij een andere zorgorganisatie. Tot een vriendin van haar zei, je moet eens bij ons kijken. En zo kwam ze terecht op de Zeevonk en viel af en toe in bij de Waaier. Uiteindelijk ontdekte ze de FlexXtra en waagde de sprong.

Lees verder

Amber, cliëntbegeleider

Dat ik in de gehandicaptenzorg wilde werken, wist ik eigenlijk mijn hele leven al. Van jongs af aan leek het mij geweldig.” Amber van Musscher (24) vertelt enthousiast over de aantrekkingskracht die het werken met mensen met een beperking op haar had.

Lees verder

Stage op de Bongelaar

Tessa Konijn, derdejaars stagiaire Maatschappelijke Zorg en Groen van het Clusius College loopt een half jaar stage op de Bongelaar en is nu ongeveer halverwege.

Lees verder

Muziekagoog Jan Koppes: “Muziek doet zóveel met mensen”

Hoewel hij al dertig jaar beroepsmuzikant was, kwamen de toonladders allemaal weer voorbij tijdens de opleiding tot muziekagoog. Jan Koppes dreunde ze weer met alle plezier op. Het was voor het goede doel, dus waarom moeilijk doen.

Lees verder

Remi Derks over werken in de Flexpool

Remi Derks (51) werkt sinds een jaar voor de Flexpool. Hij vertelt over zijn werk, hoe hij veertien jaar geleden is begonnen bij Esdégé-Reigerdaal. Hij kwalificeert zichzelf als een vakidioot, een idealist.

Lees verder

Lia, via ondersteuner dagelijkse zorg naar de functie van cliëntbegeleider

Mijn werk is onder andere het schoonhouden van de huisjes van de cliënten. Dat doe ik zoveel mogelijk samen met hen. De een kan meer zelf dan de ander, maar dat maakt niet uit. Het is altijd gezellig.

Lees verder