Verhalen van onze medemensen

Hoe ervaren zij het werk bij Esdégé-Reigersdaal?

Onze collega’s zijn er in de eerste plaats voor onze cliënten. Of ze nu werken als (cliënt)begeleider, huishoudelijk ondersteuner, clustermanager, adviseur, behandelaar of in een andere rol.

Maar we verdiepen ons natuurlijk ook graag in elkaar. Lees hier de verhalen van onze collega’s over het werken bij Esdégé-Reigersdaal.

Karin, begeleider en zij-instromer

Karin de Wit gaf jarenlang survivaltraining als vrijwilliger. Ook kinderen uit het speciaal onderwijs. “Een van de trainers zei eens: ‘joh, jij hebt zo’n goede klik met die kinderen, daar moet je iets mee doen’. En die opmerking plantte een zaadje...

Lees verder

Lia, via ondersteuner dagelijkse zorg naar cliëntbegeleider

Mijn werk is onder andere het schoonhouden van de huisjes van de cliënten. Dat doe ik zoveel mogelijk samen met hen. De een kan meer zelf dan de ander, maar dat maakt niet uit. Het is altijd gezellig.

Lees verder

Simone, Dave en Barry, begeleiders

Het werken op Activiteitencentrum Buitenhof is zeer afwisselend. Barry Schipper (35), Dave Hollanders (38) en Simone Dekker (31) vertellen over de manier waarop zij cliënten ondersteunen.

Lees verder

Amber, cliëntbegeleider

Dat ik in de gehandicaptenzorg wilde werken, wist ik eigenlijk mijn hele leven al. Van jongs af aan leek het mij geweldig.” Amber van Musscher (24) vertelt enthousiast over de aantrekkingskracht die het werken met mensen met een beperking op haar had.

Lees verder

Blijven plakken na je stage

Alle stagiairs van de Mantelmeeuw zijn de afgelopen 10 jaar blijven plakken. In gesprek met drie van die 'plakkers', die zich onder de vleugels van de Alkmaarse meeuw definitief hebben genesteld in het team.

Lees verder
Alisa maakte de overstap en werkt als begeleider bij Ladyskillz

Alisa, begeleider

Van Zuidas naar de zorg, Alisa maakte die overstap en werkt als begeleider bij Lady Skillz in Den Helder. Haar werkdagen zien er nu totaal anders uit. Heimwee naar het commerciële bedrijfsleven heeft ze niet!

Lees verder

Connie Roos, van vrijwilliger tot senior

Connie Roos (47) begon ooit als vrijwilliger bij de locatie Rivierenbuurt (WonenMet). Wilde wat anders, iets betekenen. Voor een ander en daarmee voor zichzelf. Nu is ze senior.

Lees verder

De jonge honden van de nachtzorg

Susan de Wit (21) en Suzanne Kant (24) zijn de ‘jonge honden’ van de Nachtzorg, opererend vanuit Heerhugowaard.

Lees verder

De FlexXtra is uitdagend!

Denise Smit (46) werkte eerst bij een andere zorgorganisatie. Tot een vriendin van haar zei, je moet eens bij ons kijken. En zo kwam ze terecht op de Zeevonk en viel af en toe in bij de Waaier. Uiteindelijk ontdekte ze de FlexXtra en waagde de sprong.

Lees verder

Eva Peereboom doet vrijwilligerswerk

“Vrijwilligerswerk geeft mij regelmaat en rust. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat ik profiteer van wat ik bij Esdégé-Reigersdaal doe.”

Lees verder

Francien: mijn stage op De Steg als medewerker (verpleegkunde)

Francien Broersma (22) liep, in het kader van haar mbo-opleiding verpleegkunde, haar twintig-weken-stage bij de Steg (cluster Boterbloem erf in Heerhugowaard).

Lees verder

Joop en Gré al 27 jaar vrijwilliger van Netty

Het is de leeftijd die maakt dat ze wellicht eens een stapje terug moeten doen, maar verder peinzen ze er niet over te stoppen. Echtpaar Joop (80) en Gre (82) Stins is al 27 jaar vrijwilliger.

Lees verder

Judith, vrijwilliger bij de Bosgroet

Judith begon al op jonge leeftijd als vrijwilliger bij Esdégé-Reigersdaal. “Ik vind het gewoon oprecht leuk. Meer kan ik er niet van maken.”

Lees verder
Marcel Boerrigter is clustermanager van De Rotonde

Marcel Boerrigter, clustermanager

Marcel vertelt over het belang van verbinding, over wat hem inspireert en de eigenschappen en waarden die hij belangrijk vindt binnen zijn functie en zijn leven.

Lees verder

Muziekagoog Jan Koppes: "Muziek doet zóveel met mensen"

Hoewel hij al dertig jaar beroepsmuzikant was, kwamen de toonladders allemaal weer voorbij tijdens de opleiding tot muziekagoog. Jan Koppes dreunde ze weer met alle plezier op. Het was voor het goede doel, dus waarom moeilijk doen.

Lees verder

Remi Derks over werken in de Flexpool

Remi Derks (51) werkt sinds een jaar voor de Flexpool. Hij vertelt over zijn werk, hoe hij veertien jaar geleden is begonnen bij Esdégé-Reigerdaal. Hij kwalificeert zichzelf als een vakidioot, een idealist.

Lees verder

Stage lopen bij Esdégé-Reigersdaal: Paula en Larissa

Ze volgden allebei de mbo-opleiding en nu ook de hbo-opleiding SMD (Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening). Vriendinnen Paula en Larissa hebben het bij Esdégé-Reigersdaal helemaal gevonden.

Lees verder

Stage op de Bongelaar

Tessa Konijn, derdejaars stagiaire Maatschappelijke Zorg en Groen van het Clusius College loopt een half jaar stage op de Bongelaar en is nu ongeveer halverwege.

Lees verder

Vrijwilligster Elsa: "Het is een wisselwerking"

Een praatje, een spel, een kopje thee, een creatieve activiteit. "Je betekent iets voor hen, maar zij net zo goed iets voor mij."

Lees verder
Van begeleider naar clustermanager

Brenda Bles van stagiaire naar clustermanager

Zestien jaar geleden liep ze stage als begeleider. Nu is ze clustermanager. Is die route voor een handvol weggelegd? Brenda Bles vindt van niet: “Je krijgt het niet aangereikt, maar als je de ambitie hebt, zijn er mogelijkheden genoeg.”

Lees verder