Lia, via ondersteuner dagelijkse zorg naar de functie van cliëntbegeleider

Dit interview met Lia van Atten is ongeveer twee jaar geleden gepubliceerd. Inmiddels is Lia van functie veranderd en ze is nu cliëntbegeleider bij Esdégé-Reigersdaal. Het onderstaande verhaal is dus nog uit de tijd dat Lia ondersteuner dagelijkse zorg was op cluster Zonneheuvel.

“Laatst was ik een weekje vrij. Toen ik weer terug was op het werk vloog Tannie me om de hals.” “Wat fijn dat je er weer bent, ik heb je zo gemist!” “Dat zegt eigenlijk alles. Het is zo puur wat je van de mensen hier krijgt.”

Sprong naar de zorg

“Vroeger werkte ik in winkels en in de horeca. Ik had wel altijd al veel contact met mensen en daar houd ik ook van. De clustermanager van Zonneheuvel had met spoed een ondersteuner dagelijkse zorg nodig en vroeg of ik het zag zitten om hier te komen werken. Hij vond het echt iets voor mij. Mijn gezin zei ook gelijk dat het helemaal bij me zou passen. Hoewel ik nog nooit aan mezelf in de zorg had gedacht, heb ik de sprong gewaagd. En ik ben zo blij dat ik het gedaan heb! Ik voelde me al heel snel op mijn plek.”

Dit had ik veel eerder moeten doen!

Soms ook lastig

“Soms vind ik het ook wel lastig hoor. Ik werk ook bij mensen die regelmatig de hele dag hun bed niet uit komen. Dat vond ik in het begin wel moeilijk maar langzaamaan begin ik hen steeds beter te begrijpen. Ik praat veel met collega’s om te leren wat er in die koppies om gaat. Heel interessant. Ik werk hier nog maar 5 maanden maar het is zo gaaf, dit had ik veel eerder moeten doen.”

Andere verhalen van onze medemensen

Amber, cliëntbegeleider

Dat ik in de gehandicaptenzorg wilde werken, wist ik eigenlijk mijn hele leven al. Van jongs af aan leek het mij geweldig.” Amber van Musscher (24) vertelt enthousiast over de aantrekkingskracht die het werken met mensen met een beperking op haar had.

Lees verder

Simone, Dave en Barry, begeleiders

Het werken op Activiteitencentrum Buitenhof is zeer afwisselend. Barry Schipper (35), Dave Hollanders (38) en Simone Dekker (31) vertellen over de manier waarop zij cliënten ondersteunen.

Lees verder
bekijk alle verhalen